VIDEO/ Nastup o kojem priča cijeli region

Vučić na binu doveo ljekara: 'Virus je smiješan - žene štiti estrogen, pa slobodno možete u šoping u Italiju'

Hronika27.02.20, 18:08h

Vučić na binu doveo ljekara: 'Virus je smiješan - žene štiti estrogen, pa slobodno možete u šoping u Italiju'
Ne mogu da vjerujem da se narod koji je preživio sankcije, bombardiranje i svakojako maltretiranje uplašio najsmješnijeg virusa u povijesti čovječanstva koji na Facebooku postoji, izjavio je Nestorović

 

Sve stručne službe, svi zdravstveni radnici i svi krizni stožeri na čitavom svijetu koji se već tjednima bave koronavirusom, mogli su si uštedjeti mnogo muke i novca da su samo poslušali doktora Branimira Nestorovića, pulmologa Univerzitetske dječje klinike Tiršova.

 

Naime, ovaj beogradski liječnik ima sasvim osobit pogled na epidemiju virusa Covid-19 te smatra da isti postoji samo na Facebooku, da su žene prirodno zaštićene estrogenom i da je virus, zapravo, smiješan.

 

Na konferenciji za medije koju je sazvao srpski predsjednik Aleksandar Vučić, a koja je više izgledala kao stand-up nastup nego obraćanje nekog medicinskog stručnjaka, doktor je odmah na početku kazao da nije ovdje zato što se priključio Vučićevoj stranci, a onda je, jedva susprežući smijeh, počeo nabrajati zbog čega sve misli da opasnosti od koronavirusa uopće nema.

 

'Ne mogu da vjerujem da se narod koji je preživio sankcije, bombardiranje i svakojako maltretiranje uplašio najsmješnijeg virusa u povijesti čovječanstva koji na Facebooku postoji', izjavio je Nestorović.

 

'Ja sam, recimo, na ovom sastanku bio protiv naručivanja maski i testiranja. Mislim da je to potpuno besmisleno. Pazite, da nemamo test, mi ne bismo znali da je epidemija. Već se zna da pada virulencija virusa, znači virus je sve slabiji i slabiji. I inače je slab', kazao je Nestorović i nastavio:

 

'Žene od koronavirusa štiti estrogen, imaju jako blagi oblik bolesti i praktički ne umiru od virusa. Prema tome, što se žena tiče, slobodno možete u Italiju u šoping. Čujem da će sad biti i veliki popusti pošto niko živ neće da ide.'

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još