Predsjednik Srbije ocijenio 'krhkom' situaciju u regionu

Vučić odgovorio Izetbegoviću: Nemojte mi vi objašnjavati kako da obavljam posao!

Front27.02.20, 16:24h

Vučić odgovorio Izetbegoviću: Nemojte mi vi objašnjavati kako da obavljam posao!
Kako je rekao Vučić, "hvala im što mi govore kako da obavljam posao predsjednika" i dodao da "kod nas svako može da se kandiduje za to mjesto, potrebno je samo da bude naš državljanin"

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas poručio svojim kritičarima iz Sarajeva "da mu ne objašnjavaju kako da obavlja posao predsjednika" jer to "rade građani Srbije na izborima".
 

"Svjedoci ste da sam uvijek govorio najtiše i najkorektnije moguće, uvijek sam pokazivao puno poštovanje prema Bošnjacima, Hrvatima i drugima", rekao je Vučić na otvaranju jednog hotela u Beogradu, komentarišući primjedbe iz Bosne i Hercegovine, prenosi Beta.

 

Komentirajući to što je predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović rekao da blago reagira na "secesionističke prijetnje" lidera SNSD-a Milorada Dodika, Vučić je kazao da u Srbiji svaki građanin može biti predsjednik Srbije, ako je državljanin te zemlje.

 

Kako je rekao Vučić, "hvala im što mi govore kako da obavljam posao predsjednika" i dodao da "kod nas svako može da se kandiduje za to mjesto, potrebno je samo da bude naš državljanin".

 

Ocijenio je da se u regionu vodi "kampanja da se Srbija optuži za sve", a "usput i Rusija", i rekao da na njegovo pitanje o tome oni koji to rade nemaju odgovor šta je Srbija loše uradila, već mu kažu "zašto ne spriječavaš Milorada Dodika" u njegovim postupcima.

 

"Nije moje da ga spriječavam niti da ga ne spriječavam", rekao je Vučić i ocijenio da je situacija u regionu "krhka", a da se on "uvijek trudi da su odnosi najbolji".
 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 84

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još