Krizni štab proširuje sastav

Treba li u Sarajevu zbog korona virusa zatvoriti škole i zabraniti javna okupljanja? Evo šta je Vlada odlučila...

Hronika27.02.20, 16:03h

Treba li u Sarajevu zbog korona virusa zatvoriti škole i zabraniti javna okupljanja? Evo šta je Vlada odlučila...
Vlada KS je na ovoj sjednici zadužila Krizni štab da proširi svoj sastav sa članovima iz Službe za protokol i press KS i Direkcije za robne rezerve KS, a kako bi se pravovremeno informisala javnost i djelovalo u skladu sa porebama nadležnih ustanova uključenih u ovu problematiku

 

Vlada Kantona Sarajevo razmatrala je na današnjoj sjednici Informaciju o aktivnostima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane Corona virusom. Nakon detaljne analize svih aktivnosti i stanja na terenu, kao i higijensko-epidemioloških izvještaja nadležnih službi, naglašeno je da trenutno nema potrebe za uvođenjem posebnih javno-zdravstvenih mjera u Kantonu Sarajevo, kao što su obustava nastave u školama, zabrana javnih okupljanja i slično.

 

"Krizni štab djeluje prema utvrđenom Planu pripravnosti, u kome su jasno definisani koraci svih nadležnih aktera u skladu sa epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo. Poduzimaju se sve mjere i aktivnosti preporučene od Svjetske zdravstvene organizacije i ostalih relevantnih institucija. To se odnosi na sve mjere prevencije i predostrožnosti u cilju zdravstvene zaštite stanovništva od zaraznih bolesti", naglasila je ministrica zdravstva Amela Sofić.

 

Vlada KS je na ovoj sjednici zadužila Krizni štab da proširi svoj sastav sa članovima iz Službe za protokol i press KS i Direkcije za robne rezerve KS, a kako bi se pravovremeno informisala javnost i djelovalo u skladu sa potrebama nadležnih ustanova uključenih u ovu problematiku.

 

“Za adekvatan odgovor na pojavu Corona virusa u našoj zemlji potrebna je maksimalna odgovornost, saradnja i zajedništvo kako zdravstvenih institucija i ustanova, tako i drugih javnih institucija na svim nivoima vlasti, medija, kao i svakog građanina pojedinačno”, naglašeno je također.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još