VLASNICA APARTMANA U ŠOKU

Histerija na Jadranu: Dušu sam isplakala... Moje kineske goste gađali su kamenjem, vikali za njima 'korona, korona'...

Hronika26.02.20, 20:18h

Histerija na Jadranu: Dušu sam isplakala... Moje kineske goste gađali su kamenjem, vikali za njima 'korona, korona'...
Preplašeni Kinezi kažu da je gospođa Maja jedini domaćin koji se našao s njima bez straha i bez distance, te su se prvi put osjećali kao dobrodošli gosti, a ne bolesnici ili bjegunci

 

 


'Maloprije sam dušu isplakala, koliko mi je bilo teško gledati suze moje gošće Kineskinje koja bježi od virusa otkad je krenuo u Kini. Iz zdravstvenih razloga za njenog muža može biti kobno ako se zarazi koronavirusom, pa su se, oboje zdravi, odlučili na proputovanje (zdravi) - napisala je to u svom statusu na Facebooku Riječanka Maja Škufca, navodeći da joj je gošća kroz suze ispričala kako su ih u Rijeci djeca gađala predmetima i vikali za njima 'korona, korona'.


Novinari Slobodne Dalmacije kontaktirali su gospođu Škufca i pitali je više detalja.


Ta Riječanka je sve potvrdila, a i kineski gosti su se, kaže Maja, složili da njihova priča iziđe u javnost.


- Moja gošća se zove Fenice i kaže da sam ja jedina osoba koja ju je zagrlila osim njenog muža u posljednjih mjesec dana. Kaže i da sam jedini domaćin koji se našao s njima bez straha i bez distance, te su se prvi put osjećali kao dobrodošli gosti, a ne bolesnici ili bjegunci - navodi Maja.

 

maja-kinezi-jadran-korona


- Fenice mi je rekla da su je djeca ispred katedrale Sv. Vida gađala nečim tvrdim i vikali za njima koronavirus. Djeca su ih gađala kamenjem, a mi smo ih prigrlili zagrljajem - kaže Maja koja ima poruku za napadače i njihove roditelje: 


- Ja sam stekla još jednog prijatelja, a vi se zapitajte čega se točno bojite... Smrti? Jer ono ljudsko je davno umrlo u većini vas - istakla je ta Riječanka. 


- Ostali smo još jedan dan u Rijeci. Želimo u miru razmisliti kako se vratiti doma, jer se moj muž ne smije razboljeti. Kad je čuo da je virus došao u Rijeku i Zagreb, postao je jako nervozan - navode pak kineski gosti. 


Maja je poslala i poruku svima koji se boje koronavirusa: 


- Najveći virus je panika i histerija. Stručnjaci su rekli da su najugroženije osobe one iznad 80 godina, te da je ovo kao malo jača gripa. Stoga ne shvaćam zašto se mora napadati ovako divne i skromne ljude poput mojih gostiju - kaže za kraj Maja. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još