zaraza se širi evropom

I Grčka potvrdila prvi slučaj koronavirusa: Grkinja se vratila u domovinu iz Italije

Hronika26.02.20, 17:32h

I Grčka potvrdila prvi slučaj koronavirusa: Grkinja se vratila u domovinu iz Italije
Grčka nije uvela nikakva ograničenja za putovanja u Italiju, koja u Evropi im najviše zaraženih više od 370 i 12 smrtnih slučajeva

 

 


Grkinja koja se nedavno vratila u svoju domovinu iz sjeverne Italije postala je prvi potvrđen slučaj zaraze koronavirusom u Grčkoj i nalazi se pod ljekarskim nadzorom, saopćilo je u srijedu ministarstvo zdravstva.


Nisu odmah dostupne dodatne informacije o prethodnim kretanjima te 38-godišnje žene, iako je jedan grčki medij, Proto Thema, izvijestio da se drumskim saobraćajem vratila u Grčku.


Grčka nije uvela nikakva ograničenja za putovanja u Italiju, koja u Evropi im najviše zaraženih više od 370 i 12 smrtnih slučajeva.


- Ona je dobrog zdravlja i nadgleda je ljekarski tim iz Soluna - rekao je predstavnik ministarstva zdravstva Sotiris Tsiodras na brifingu.


Vlasti su u procesu identifikacije osoba s kojima je žena bila u kontaktu, rekao je on i dodao da će oni koji su bili u njenoj neposrednoj blizini biti izolirani.


Zvaničnik ministarstva zdravstva rekao je da je 10-15 osoba s kojima je pacijentica bila u kontaktu već pod karantinom.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!