Opušteno u Kriznom štabu Ministarstva zdravstva KS

Sarajevski učenici boravili u Italiji: Nepregledani vraćeni kućama, direktor objasnio zašto

Hronika25.02.20, 10:31h

Sarajevski učenici boravili u Italiji: Nepregledani vraćeni kućama, direktor objasnio zašto
Djeca nisu pregledana a vidim u Hrvatskoj su učenici koji su boravili u Italiji pregledani od strane zdravstvenih radnika i epidemiologa, kaže direktor

 


Nakon što su prošle sedmice posjetili Italiju, 14-ero djece, nastavnica i direktor OŠ Grbavica II povučeni su jučer iz škole, po preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

 

Djeca su prethodno puštena u školu, a naknadno vraćena kući.

 

Direktor ove škole Sabahudin Dino Bakal potvrdio je Patriji da mu je “jučer savjetovano iz Epidemiološke službe da djecu pošalju kući, te da je najvažnije da u ovom trenutku niti jedno dijete nije bolesno, niti ima simptome gripe”.

 

“Djeca nisu pregledana a vidim u Hrvatskoj su učenici koji su boravili u Italiji pregledani od strane zdravstvenih radnika i epidemiologa, te su djeca vraćena na nastavu jer su zdrava. Ja ću sada kontaktirati naše službe da se djeca pregledaju i da se odluči o daljim koracima”, rekao je Bakal.

 

Direktor je, kako kaže, usljed umora otvorio bolovanje, jer mora opravdati izostanak s posla.

 

Nada se da će sva djeca ostati zdrava i da će što prije krenuti na nastavu.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još