Da li je bio uračunljiv

Završeno psihološko vještačenje Malčanskog berberina: Oglasila se majka djevojčice koju je oteo

Hronika25.02.20, 09:46h

Završeno psihološko vještačenje Malčanskog berberina: Oglasila se majka djevojčice koju je oteo
Više javno tužilaštvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo i deset dana držao i zlostavljao 12-godišnjakinju djevojčicu

 

Ninoslav Jovanović (47), poznatiji kao Malčanski berberin, vraća se u niški zatvor pošto je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu okončano njegovo psihološko vještačenje.

 

Ovaj nalaz treba da ocijeni da li je Ninoslav bio uračunljiv u trenutku otmice, odnosno da li ga čeka robija ili liječenje.

 

Psihijatrijsko ispitivanje Jovanovića, osumnjičenog za otmicu 12-godišnje djevojčice, trajalo je mjesec, a obavljeno je po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu.

 

Nalaz i mišljenje vještaka bit će dostavljeni sudu i tužilaštvu koje vodi istragu protiv Jovanovića, a za sada nisu poznati javnosti.

 

Više javno tužilaštvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo i deset dana držao i zlostavljao 12-godišnjakinju djevojčicu.

 

Aleksandra Karimanović, majka otete djevojčice kaže, za srbijanske medije da se nada da će Jovanović završiti iza rešetaka - i to zauvijek.

 

Karimanović je izjavila za medije da za Ninoslava postoji samo jedna pravedna odluka.

 

- Jeste dugo trajalo vještačenje, ali se nadamo da će prava odluka biti donesena i da će pravda pobijediti. Očekujemo doživotnu robiju za njega, da zauvijek tamo ostane, rekla je Aleksandra Karamanović.

 

Malčanski berberin uhapšen je 5. januara na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi Do namamio djevojčicu u automobil predstavivši se kao novi domar kojem treba da pokaže put do škole.

 

Ona je pronađena nakon deset dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici, a on je tada uspio da pobjegne. Djevojčica je neko vrijeme provela u niškom kliničkom centru zbog oporavka.

 

Ukoliko ga proglase uračunljivim, za ova krivična djela prijeti mu kazna od najmanje deset godina ili kazna doživotnog zatvora.

 

(Telegraf.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!