Burno u Prvoj ligi

SIPA poslala dopis Nogometnom savezu FBiH: Ovo su imena osumnjičenih iz akcije 'VAR'

Sport24.02.20, 13:25h

SIPA poslala dopis Nogometnom savezu FBiH: Ovo su imena osumnjičenih iz akcije 'VAR'
Svi oni čija imena se imena navedena u dopisu SIPA-e, prijavljeni su Discsiplinskoj komisije NS FBiH, a sudije, delegati i posmatrači suđenja, neće biti delegirani do okončanja postupka

 

U Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine burno je i prije nego što je počeo proljetni dio sezone, piše Faktor.

 

Proteklog vikenda u Zenici je održan seminar sudija, delegata i kontrolora suđenja, kojem nije moglo prisustvovati 14 sudija, trojica delegata i dvojica posmatrača suđenja, povezanih sa akcijom "VAR", koja je u novembru prošle godine uzdrmala sportsku javnost u našoj zemlji.

 

Iako su dobili pozive za seminar, nakon dopisa koji je iz SIPA-a stigao na adresu Nogometnog saveza Federacije BiH, seminaru nisu mogli prisustvovati: Darko Gedžić, Azem Karić, Haris Halkić, Haris Poprženović, Mirza Kazalagić (sudije A liste Prve lige FBiH), Edin Zijakić, Adi Šabić, Sahib Smriko, Emir Delić, Edin Redžović, Marko Brozović, Mario Grgić, Josip Vargić, Filip Jarić (sudije B liste Prve lige FBiH), Anto Kobaš, Esad Kudelić, Renato Buhić (delegati), Niko Lacić i Salem Kundo (posmatrači).

 

U dopisu koji je SIPA-a poslala u NS Federacije BiH, a koji prenosimo u cijelosti, pominju su i predstavnici pojedinih klubova, ali i predsjednik i generalni sekretar Federalnog saveza Irfan Durić i Eldin Baković.

 

Svi oni čija imena se imena navedena u dopisu SIPA-e, prijavljeni su Discsiplinskoj komisije NS FBiH, a sudije, delegati i posmatrači suđenja, neće biti delegirani do okončanja postupka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!