Kako je izgledao njegov početak karijere

Iskrena ispovijest Harisa Džinovića: Rođen sam u Sarajevu, napjevao sam se kao magarac za džabe po toj Jahorini, ali...

Showbizz22.02.20, 20:04h

Iskrena ispovijest Harisa Džinovića: Rođen sam u Sarajevu, napjevao sam se kao magarac za džabe po toj Jahorini, ali...
Kad sam prvi put snimio ploču i kad sam rekao jednom da me grlo boli u kafani, svi su rekli - ma, ti si postao pjevač

 

Haris Džinović prisjetio se svojih početaka, te objasnio da u svom okruženju nije baš naišao na stoprocentnu podršku, piše Kurir. S jedne strane, naime, uvidjevši njegov talenat, mnogi su ga ohrabrivali da napravi prvi korak, a kada je to učinio - mnogi su, pak, pomislili da se "uzvijezdio" te da zato više neće da pjeva po kafanama. 


Kada ga je voditeljka upitala koliko je čekao da mu neko kaže - svaka čast, uspio si, on je odgovorio:

 

- Ja ću vam sad ispričati jednu priču... Ja sam rođen u Sarajevu. Tamo niko nije smio da kaže da je pjevač ili da je nešto. Odmah je bio ili pe*er ili ovo ili ono... šta ja znam - počeo je u "Magazin Inu" on, pa izazvao i par osmjeha, a voditeljku naveo da se uhvati za čelo.  

 

- Međutim, obzirom da sam se ja napjevao kao magarac za džabe, što ja kažem, s rajom uz gitaru i uz klavir, po toj Jahorini, po raznim kafanama... meni su stalno govorili - što ti ne snimiš ploču? Bolje pjevaš od svih ostalih koji sad postoje, koji snimaju. Kad sam prvi put snimio ploču i kad sam rekao jednom da me grlo boli u kafani, svi su rekli - ma, ti si postao pjevač. Postao si zvijezda pa ne možeš da pjevaš. I tako dalje. Mislim, nikako nisu mogli da pređu... da kažu, 'ajde, ovo je stvarno to što jeste. Šta ćete, morate s tim da se pomirite i to je to - zaključio je on. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još