Nisam lutka u izlogu!

Najzad prave žene, a ne nezrele djevojčice: veliki preokret u izboru za Miss u 2020

ŽENA iN21.02.20, 11:18h

Najzad prave žene, a ne nezrele djevojčice: veliki preokret u izboru za Miss u 2020
Tražila se savremena žena sa stavom, prisutna na društvenim mrežama i koja može biti uzor drugim


Takmičenje za Miss Njemačke održava se još od 1927. godine, ali od prošlog vikenda mnogo toga se promijenilo.


Organizator Max Klemmer je objasnio da se tražila savremena žena sa stavom, prisutna na društvenim mrežama i koja može biti uzor drugima, prenosi Stil.rs. Kako je rekao, ovo takmičenje više se ne ograničava samo na spoljašnjost, nego su u centru pažnje ličnost, karakter i životna priča takmičarki.


Zato od ove godine više nema revija u kupaćim kostimima. Žene se predstavljaju u večernjim haljinama i odjeći za svaki dan, sa vrtoglavo visokim potpeticama, ali i u ležernim cipelama bez pete.

 

miss-njemacke2020-2

 


Novu Miss Njemačke među finalistkinjama u dobi od 18 do 35 godina izabrao je žiri čiji je sastav takođe jedna od novina: u njemu su bile samo žene.


I druga novost: Leonie Von Hese je najstarija Miss u 93-godišnjoj istoriji ovog takmičenja. Takođe je i prva majka koja je ponela tu titulu. Ona ima trogodišnjeg sina, a u Kilu, gde živi sa sinom i partnerom, vodi svoj Internet portal za prodaju odeće.


"Karakter dolazi sa životnim iskustvom", kaže ova žena plave kose i zelenih očiju. Rođena je i odrasla u Namibiji, gdje još uvek žive njeni roditelji i tri sestre. Nakon mature studirala je marketing i putovala po celom svetu. Živela je u Atini, Londonu, Milanu, Kapstadu i Berlinu. Radila je u reklamnim agencijama i kao stilistkinja.

 

miss-njemacke2020-4


Kao Miss Nemačke želi da simbolizuje modernu ženu stariju od 30 godina, kaže i ističe: "Neću godinu dana biti lutka u izlogu.
Ona, prema sopstvenim rečima, želi da se zalaže za samostalne i samouverene žene.


"Ženstvenost se ne definiše odjećom", kaže i dodaje da najradije nosi sakoe i pantalone: "Ne treba mi haljina da bih izrazila svoju ženstvenost".


(Stil.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!