Odustao od fotelje

Nastavljaju se drame u vladi KS: Goran Mačkić uputio ogorčeno pismo javnosti nakon povlačenja kandidature

Front19.02.20, 13:14h

Nastavljaju se drame u vladi KS: Goran Mačkić uputio ogorčeno pismo javnosti nakon povlačenja kandidature
Dio satisfakcije potražiću na sudu zbog neistinitih navoda u Konakovićevom „katil fermanu“

Nakon povlačenja kandidature za poziciju ministra pravde KS, Goran Mačkić obratio se otvorenim pismom javnosti koje prenosimo u cjelosti:


Od trenutka kada sam ispred Demokratske fronte kandidovan za ministra privrede u Vladi Kantona Sarajevo, nastala je koordinirana i do sada nezabilježena kampanja protiv mene, moje ličnosti, mog imena i prezimena.


Odatle osjećam potrebu da zbog istine kažem samo nekoliko rečenica u odbranu vlastitog integriteta koji sam, pošteno i predano sticao, bez obzira gdje sam radio,  i ponosan sam na  svaki dosadašnji potez i odluku koje sam do sada donio. I to je jedan od razloga što i danas, kao i juče, kao i prošlim „vunenim vremenima“- ponosno, uzdignuta čela hodam i Sarajevom i Banjalukom.

 

Presedan, blago rečeno, učinjen oglašavanjem bivšeg predsjedavajućeg Skupštine KS Konakovića, u kojem dovodi u pitanje ne samo moje profesionalne sposobnosti već i moju podobnost preispitujući moje stavove oko genocida u Srebrenici i agresije na Bosnu i Hercegovinu – nisam nikada do sada  doživio i moj moralni dignitet ne može preći preko toga. Naravno, da se dio iz te priče „sarajevske kuhinje“ u režiji tzv. “naroda a i pravde“ prelio i u Banjaluku, grad gdje mi porodica živi, i možete pretpostaviti kakve su salve uvreda od svih konakovića i sličnih njemu uslijedile. Bez obzira s koje „strane tarabe“ se te kvazi patriote nalazile!

 

Dio satisfakcije potražiću na sudu zbog neistinitih navoda u Konakovićevom „katil fermanu“ upućenom Goranu Mačkiću.


Sve ovo je razlog da sam odlučio povući svoju kandidaturu na ponuđenu funkciju. U ovo nekoliko dana upoznao sam gospodina Nenadića i neke od mojih „nesuđenih kolega-ministara“ i mogu Vam reći da su u pitanju sposobni stručnjaci i dobri ljudi. Svima želim sretan rad! Hvala i svima Vama koji ste mi ovih najtežih mjesec dana u mom životu pružili podršku!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/jk)Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još