'Zakačile' se kolegica iz zastupničkih klupa

Ćudić: Umjesto odgovora uručena mi je prijava Etičkoj komisiji! Prašović Gadžo: Ako vam i dalje nije jasno zašto, zamislite...

Front19.02.20, 11:27h

Ćudić: Umjesto odgovora uručena mi je prijava Etičkoj komisiji! Prašović Gadžo: Ako vam i dalje nije jasno zašto, zamislite...
Iskreno mi je žao svaki put kada moram demantirati kolege zastupnike, ali zbog interesa javnosti ne mogu dopustiti netačne navode i prezentaciju neistinitih podataka, napisala je Prašović-Gadžo

 

Predsjednica Kluba Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Sabina Ćudić navela je da joj je zbog niza pitanja u vezi sa situacijom u Zavodu Pazarić, koja je postavila na posljednjoj sjednici ovog doma, umjesto odgovora uručena prijava Etičkoj komisiji parlamenta.


- Nakon što sam na zadnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH uputila niz pitanja u vezi provođenja mjera zaštite štićenika u Zavodu u Pazariću, danas mi je na hodniku, umjesto odgovora na moja pitanja uručena prijava Etičkoj komisiji parlamenta - napisala je Ćudić na svom Faceboook profilu.


Nedugo nakon toga odgovorila joj je zastupnica SBB-a Sanela Prašović-Gadžo


- Iskreno mi je žao svaki put kada moram demantirati kolege zastupnike, ali zbog interesa javnosti ne mogu dopustiti netačne navode i prezentaciju neistinitih podataka. Naime, Klub SBB-a je podnio prijavu protiv nezakonitog postupanja zastupnice Ćudić, ne zbog njenog istupa na sjednici, i to nema nikakve veze s tim, prijava je podnesena sada, jer je Etička komisija tek počela s radom nakon godinu i jer prijavu ranije i nismo mogli podnijeti - navela je Prašović-Gadžo. 


- Drugo, vrlo smo precizno naveli razloge za podnošenje prijave, a oni se tiču toga što je zastupnica Ćudić sazvala pres-konferenciju i, bez znanja roditelja bolesne djece iz Zavoda Pazarić, objavila slike te djece. Ponavljam, Sabina Ćudić je, po saznanju o nehumanom postupanju prema bolesnoj djeci, prije sazivanja pres-konferencije morala o saznanjima informirati Tužilaštvo KS, kao i MUP KS, te dobiti dozvolu od roditelja za objavljivanje fotografija njihove djece - istakla je Prašović-Gadžo.


- Umjesto da poštuju zakone ove države, Naša stranka i zastupnica Sabina Ćudić su imali saznanja o krivičnom djelu i, umjesto da isto prijave, populistički su sazvali pres-konferenciju. Neprijavljivanje krivičnog djela je, također, krivično djelo. I ako vam i dalje nije jasno o čemu se radi, zamolit ću vas da razmislite o sljedećem. Zamislite da na ulici vidite da je vozilo povrijedilo prolaznika. Da li biste odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju ili biste slikali čovjeka koji leži na ulici i razmišljali kako i kada da objavite fotografije povrijeđene osobe? Ja bih uvijek, i jesam uvijek, odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju. Sabina Ćudić je imala fotografije i pripremala pres-konferenciju bez da je pozvala Tužilaštvo da je i na zakonit način postupila u ovom slučaju - istakla je Prašović-Gadžo. 


Ona je navela da su tužioci i policija, kao i roditelji djece prvi trebali imati informacije kada je riječ o nehumanom postupanju prema djeci.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 60

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još