Gradonačelnik kategoričan

Kasumović: Dug Zenicatransa za porez neće biti naplaćen od Grada Zenice

Front17.02.20, 19:55h

Kasumović: Dug Zenicatransa za porez neće biti naplaćen od Grada Zenice
Kantonalni porezni ured Zenica još 6. februara ove godine, pod prijetnjom prinudnog izvršenja, Gradu Zenica naložio je da u roku od 10 dana isplati ukupan poreski dug tog preuzeća u iznosu od oko 4,75 miliona KM. Grad se za pomenuti dug tereti zbog preuzimanja Autobuske stanice Zenica

 

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović tvrdi kako Kantonalni porezni ured Zenica ne može iz budžeta tog grada naplatiti porezni dug Javno komunalnog preduzeća Zenicatrans-prevoz putnika.

 

Kantonalni porezni ured Zenica još 6. februara ove godine, pod prijetnjom prinudnog izvršenja, Gradu Zenica naložio je da u roku od 10 dana isplati ukupan poreski dug tog preuzeća u iznosu od oko 4,75 miliona KM. Grad se za pomenuti dug tereti zbog preuzimanja Autobuske stanice Zenica.

 

- Nema šanse, niti će se naplatiti ikada. Stranačka poreska uprava u Zenici izdala je tako glup nalog - da Grad solidarno odgovara za Zenicatrans, što je nemoguće. Zenicatrans je dioničko društvo i oni to mogu izdati, međutim, Grad će veoma brzo podići krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja i nesavjestan rad u službi. Oni jesu to poslali, međutim, oni Grad ne mogu blokirati - najavio je Kasumović, koji za situaciju optužuje kadrove SDA.

 

On je dodao kako su već uputili žalbu na to rješenje te da će na višim instancama dokazivati neutemeljenost izdatog rješenja.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!