Šteta oko 9 miliona KM

Potvrđena optužnica za kriminal u Hotelu Tuzla: Pet osoba osumnjičeno za organizovani kriminal

Hronika17.02.20, 13:14h

Potvrđena optužnica za kriminal u Hotelu Tuzla: Pet osoba osumnjičeno za organizovani kriminal
Optužnica obuhvata pet osoba i to Igora Pogačara (57) i Fadila Sarajlića (67) iz Republike Slovenije, te Amaliju Simić (55), Nedima Hadžigrahića (59) i Nedžada Izića (61) iz Tuzle

 

Kantonalni sud Tuzla je potvrdio krajem prošle sedmice optužnicu ovog Tužilaštva protiv Igora Pogačara (57) i Fadila Sarajlića (67) (obojica iz Republike Slovenije), zbog postojanja osnovane sumnje da su organizirali i rukovodili grupom za organizirani kriminal, te protiv Amalije Simić (55), Nedima Hadžigrahića (59) i Nedžada Izića (61)iz Tuzle, koji su optuženi da su bili članovi ove grupe, piše Oslobođenje.

 

Pogačar i Sarajlić, kao organizatori grupe, te Hadžigrahić, su optuženi za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa prevarom u privrednom poslovanju i krivotvorenjem službene isprave. Simić i Izić za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa prevarom u privrednom poslovanju.

 

U optužnici je navedeno da su Pogačar i Sarajlić kao organizatori grupe, kao i drugi pomenuti članovi grupe koji su im pomagali u činjenju ovih krivičnih djela, prouzrokovali štetu privrednom društvu Hotel Tuzla u iznosu većem od 9 miliona KM.

 

Također, optužnicom je obuhvaćen i nekadašnji direktor Agencije za privatizaciju Tuzlanskog kantona Zijad Hasanhodžić, koji je optužen za krivično djelo nesavjestan rad u službi, ali ne kao član pomenute grupe.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!