Diktator ili kukavica

U strahu od koronavirusa Kim Jong Un skrivao se od javnosti puna 22 dana

Hronika17.02.20, 11:14h

U strahu od koronavirusa Kim Jong Un skrivao se od javnosti puna 22 dana
Nestanak Kim Jong Una iz javnosti potaknuo je tvrdnje u Južnoj Koreji da sjevernokorejski čelnik strahuje od zaraze koronavirusom koji se širi Azijom i svijetom

Diktator ili kukavica

U strahu od koronavirusa Kim Jong Un skrivao se od javnosti puna 22 dana


Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un se u nedjelju nakon tri tjedna odsutnosti pojavio u mauzoleju u Pjongjangu gdje se čuvaju balzamirani ostaci njegovog oca i djeda, pišu tamošnji državni mediji, a prenosi Tportal.hr.


Nestanak Kim Jong Una iz javnosti potaknuo je tvrdnje u Južnoj Koreji da sjevernokorejski čelnik strahuje od zaraze koronavirusom koji se širi Azijom i svijetom.


Kim je u mauzolej stigao na 78. rođendan svoga oca, Kim Jong Ila. Dan sjajne zvijezde, kako se obilježava taj datum, važan je praznik u državi gdje političku klasu prati kult ličnosti vladajuće obitelji. Kim stariji preminuo je 2011. godine.
 

Južnokorejski mediji pišu kako je ovo prvo javno pojavljivanje Kima u 22 dana. Zasad nema informacija o slučajevima koronavirusa u Sjevernoj Koreji koja je nakon epidemije u Kini zatvorila svoju granicu s tom državom. Sjevernokorejski mediji nedavno su pisali kako se provodi 30 dana karantena svih one za koje se sumnja da su zaraženi.

 

(Tportal.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!