Predsjednik Naroda i pravde poručio

Konaković: I dalje smo spremni na svaku vrstu akcije u zaustavljanju Dodika i Čovića

Front17.02.20, 08:22h

Konaković: I dalje smo spremni na svaku vrstu akcije u zaustavljanju Dodika i Čovića
Ne brukajte nas više i počnite se ponašati kao odgovorni i ozbiljni ljudi, ako imate gram hrabrosti! Sreća je naša pa nas ova generacija političara nije vodila u vrijeme agresije na našu domovinu. I sreća je što tako mlaki nećete još dugo, kaže Konaković

 

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se o posljednjim dešavanjima na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini, a nakon odluke Ustavnog suda BiH i najave političara iz entiteta Republika Srpska da neće učestvovati u odlučivanju u državnim institucijama.

 

"Dodik je skupio predstavnike stranaka u RS-u, zakazao sjednicu NSRS, kod Vučića su svi zajedno održali sastanak. Dodik najavljuje novi referendum. Bakir je ispalio nekoliko saopštenja, rekao je da nije razgovarao sa predstavnicima drugih stranaka, jeste sa Fahrom i Željkom, vjerovatno telefonom. Kaže ostali su 'reagovali spontano'. Nije bilo čak ni sjednice Predsjedništva SDA, naravno ni SBB ni DF nisu imali stranačke sjednice", poručio je Konaković.

 

Poručuje da će  "Vučić pred izbore u Srbiji opet imati ulogu medijatora koji smiruje, ali istovremeno i štiti sve Srbe na Balkanu".

 

"Ponovo naši predstavnici pozivaju i međunarodnu zajednicu da reaguje. Haris Silajdžić je izjavio da je ovo jedan od najžešćih napada na BiH. Da li je ovako mlak odgovor koalicije SDA-SBB-DF posljedica njihove nesposobnosti ili pak oni znaju da je ovo još jedan predizborni trik u kojem svi dobijaju? Da imamo lidere kakve naš narod zaslužuje prštalo bi od konkretnih odgovora. Sjednice bi imali svi nivoi vlasti, Vlada Federacije, oba doma Parlamenta FBiH, kantonalne skupštine i vlade. Zbog Dodikovih novih najava velikosrpskog projekta Izetbegović bi kao Bošnjak pozvao predstavnike Bošnjaka iz regiona, Zukorlića, Ugljanina, Ljajića prije svih. Diplomatska ofaniziva ministrice Turković bi bila u punom jeku, a ona se nije pojavila ni na forumima na kojim je morala biti", naveo je Konaković.

 

"Mi smo i dalje spremni na svaku vrstu akcije kako bismo zaustavili djelovanje Dodika i Čovića, a sad vidim da vi niste! Dodik i Čović moraju znati da smo mi spremniji od njih na suživot u našoj domovini, a moramo biti spremniji od njih i za scenarij u kojem će eventualno napadati suverenitet i teritoriju BiH. Ne brukajte nas više i počnite se ponašati kao odgovorni i ozbiljni ljudi, ako imate gram hrabrosti! Sreća je naša pa nas ova generacija političara nije vodila u vrijeme agresije na našu domovinu. I sreća je što tako mlaki nećete još dugo", stoji, između ostalog, u reakciji Elmedina Konakovića.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još