helikopterom do sarajeva

Okliznuo se i pao tokom pohoda 'Lupoglav 2020': Spasioci izvlače teško povrijeđenog planinara na Prenju

Hronika16.02.20, 12:35h

Okliznuo se i pao tokom pohoda 'Lupoglav 2020': Spasioci izvlače teško povrijeđenog planinara na Prenju
Pripadnici FUCZ odmah su se uputili na mjesto slijetanja helikoptera u Sarajevu kako bi se poduzele sve potrebne radnje za siguran transport povrijeđenog planinara do bolnice

 

 

U toku je akcija spašavanja povrijeđenog planinara s planine Prenj u mjestu Lupoglav, planinar se okliznuo prilikom uspona i pao nakon čega je zadobio višestruke povrede.


Planinar iz Jablanice učestvovao je u Memorijalnom pohodu "Lupoglav 2020" u kome je danas učestvovalo više od dvije stotine ljudi.


Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite odmah je uputio zahtjev za angažman helikoptera, a pripadnici FUCZ odmah su se uputili na mjesto slijetanja helikoptera u Sarajevu, kako bi se poduzele sve potrebne radnje za siguran transport povrijeđenog planinara do bolnice.


Na teren u pomoć povrijeđenom planinaru odmah su se uputili članovi stanica Gorske službe spašavanja u Federaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!