IZ MUP-A KS POTVRĐENO

Konačno, a trebalo je davno: Kraj bahatim vozačima koji automobilima divljaju kroz Titovu ulicu u Sarajevu...

Hronika16.02.20, 09:52h

Konačno, a trebalo je davno: Kraj bahatim vozačima koji automobilima divljaju kroz Titovu ulicu u Sarajevu...
Iako je riječ o samom centru grada i ulici u kojoj se dogodilo stotine saobraćajnih nesreća, još uvijek nije postavljena kamera koja bi koliko-toliko usporila bahate vozače dok prolaze tim dijelom grada

 

 

Divljanje automobilima i motorima glavnom sarajevskom saobraćajnicom u ulici Maršala Tita svakodnevni je prizor kojem svjedoče svi drugi učesnici u saobraćaju, ali i brojni šetači. Brzina kojom projure nesavjesni vozači prelazi i trocifren broj, a o buci koju pritom proizvode motorima da i ne govorimo. 


Iako je riječ o samom centru grada i ulici u kojoj se dogodilo stotine saobraćajnih nesreća, još uvijek nije postavljena kamera koja bi koliko-toliko usporila bahate vozače dok prolaze tim dijelom grada. 


Kamere su u ranijem periodu postavljene na više frekventnih lokacija, a kako je za Patriju potvrdio portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, u ovoj godini doći do proširenja postojećeg sistema postavljenih kamera. Tako da se očekuje da jedna kamera bude postavljena i na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici na dionici od Vječne vatre do raskrsnice kod BBI centra. 


Videokamere koje su postavljene na više lokacija u Sarajevu uvezane su sa nadležnim policijskim stanicama. Snimaju i bilježe sve što se dešava na tim mjestima. 


Kamere su i u ulici Zmaja od Bosne (na Pofalićima), dok su dvije postavljene na Otoci i one pokrivaju oba pravca saobraćajnie. Videokamere su i na raskrsnicama ulica Maršala Tita i Alipašina, zatim Derviša Numića i Put Mladih muslimana te na raskrsnici ulica Obala Kulina bana i Mustaj-pašin mejdan.


Postavljanjem kamere na glavnoj  sarajevskoj saobraćajnici mogao bi se preduprijediti i broj saobraćajnih udesa kojima je vrlo često uzrok neprilagođena brzina.  


Prema podacima Uprave policije MUP-a KS, u toku 2019. godine na području Kantona Sarajevo dogodila se 9.231 saobraćajna nesreća. U saobraćajnim nezgodama nastradalo je ukupno 1.050 lica, dvanaest lica je poginulo dok je 1.038 lica povrijeđno, 172 teže  i 866 lakše.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još