VIDEO/ Znao s kim ima posla

Kad je Nirvana izašla na scenu, začulo se: 'Dobro veče, mi smo Bijelo dugme' - poslušajte!

Nedjeljni magazin14.02.20, 12:37h

Kad je Nirvana izašla na scenu, začulo se: 'Dobro veče, mi smo Bijelo dugme' - poslušajte!
Tog 16. novembra 1991. Nirvana je održala koncert u italijanskom mjestu Muggia, koje Slovenci i Hrvati zovu Milje, nedaleko od Trsta u blizini slovenačke i tada još jugoslovenske granice

 

"Dobro veče, mi smo Bijelo dugme" - ovako je basista Nirvane Krist Novoselic 1991. godine u Sloveniji predstavio bend koji je u to vrijeme obilazio svijet u okviru evropske turneje "Nevermind".

 

Tog 16. novembra 1991. Nirvana je održala koncert u italijanskom mjestu Muggia, koje Slovenci i Hrvati zovu Milje, nedaleko od Trsta u blizini slovenačke i tada još jugoslovenske granice, piše Nedeljnik.

 

Većinu publike tada su činili Slovenci i Hrvati, koji su svakako znali da im je basista Novoselic zemljak. Znao je i Novoselic sa kim ima posla i kome će svirati, pa je po izlasku na pozornicu na nama dobro poznatom jeziku Nirvanu predstavio riječima: "Dobro veče, mi smo Bijelo dugme".

 

Onda je koncert počeo rifovima kultne "Smells Like Teen Spirit".

 

Posebno je zanimljivo što su se u komentarima ispod fotografija sa koncerta postavljenih na YouTube uz audio snimak Novoselicevih riječi i pjesme ljudi javljali pošto su prepoznali sebe na fotografijama.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!