FOTO/ Charlama subotom u 13

Provokativni umjetnički performans pred publikom u Sarajevu: Ambrosia - četvrt vijeka na kulturnoj sceni

DEPO Art13.02.20, 17:29h

Provokativni umjetnički performans pred publikom u Sarajevu: Ambrosia - četvrt vijeka na kulturnoj sceni
Ovo je prvi u nizu događaja kojim Ambrosia obilježava 25 godina postojanja i djelovanja u umjetnosti i kulturi općenito

 

 

U subotu, 15. februara, u 13 sati u Galeriji Charlama Depot (SKC Skenderija), u sklopu programa „Charlama subotom u 13“ kulturna asocijacija Ambrosia iz Sarajeva prezentirat će segmente svog umjetničkog djelovanja od 1995. godine do danas.


Ovo je prvi u nizu događaja kojim Ambrosia obilježava 25 godina postojanja i djelovanja u umjetnosti i kulturi općenito.


U Charlami će se, pored razgovora o Ambrosiji i njenom djelovanju, predstaviti izbor dokumentarnih videa sa performansa i izložbi, segmenti iz radio-serijala, te održati mini koncert s kompozicijama različitih muzičkih projekata.

 

ambrosia1


O Ambrosiji ukratko...


Djelujući u području (kontra?!)kulturalne produkcije, u umjetnosti i humanističkim naukama prevashodno, Ambrosia je realizirala preko 150 vlastitih umjetničkih, interdisciplinarnih i multimedijalnih „projekata“ – art performansa, koncerata, teatarskih predstava, izložbi, predavanja, koncerata, radio-emisija, organizirala nekoliko međunarodnih festivala i konferencija, te izdala nekoliko tekstualnih i audio publikacija. 


Svoje djelovanje i kreacije Ambrosia je realizirala u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Italiji, Holandiji, Češkoj, Austriji i Mađarskoj, Norveškoj i Njemačkoj. 

 

ambrosia2


U svom kreativnom radu Ambrosia kontekstualizira prevazilaženje granica, smješta se s onu stranu bilo kakvih prošlih ili sadašnjih ideologija, bježi od „izama“, depersonalizira Autora, bježi od pouke ili rezultata (outcomes) vlastitih aktivnosti; Ambrosia istražuje i igra se sa značenjima i konačno u sferi svakovrsne produkcije... Ambrosia je bricolage. 


Izbor iz Ambrosia opusa možete pogledati ovdje

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!