VIDEO/ NAKON BLOKADE IZ RS-A

Borci na nogama: 'Nikome, pa ni svojoj djeci, nećemo dozvoliti urušavanje BiH! Ako se ne možemo dogovoriti, neko mora biti revizor!'

Front13.02.20, 17:00h

Borci na nogama: 'Nikome, pa ni svojoj djeci, nećemo dozvoliti urušavanje BiH! Ako se ne možemo dogovoriti, neko mora biti revizor!'
Reakcije boraca uslijedile su nakon što je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović saopćila da predstavnici tog bh. entiteta u državnim institucijama obustavljaju rad u odlučivanju dok se ne usvoji novi Zakon o Ustavnom sudu

 

 


Odluka predstavnika Republike Srpske da blokiraju rad u institucijama Bosne i Hercegovine državni je udar koji se mora zaustaviti, ocijenili su danas predstavnici Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona, najavljujući da neće dozvoliti urušavanje BiH.


Reakcije boraca uslijedile su nakon što je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović saopćila da predstavnici tog bosanskohercegovačkog entiteta u državnim institucijama obustavljaju rad u odlučivanju dok se ne usvoji novi Zakon o Ustavnom sudu.


- Kao borci koji vole Bosnu i Hercegovini nikome, pa ni svojoj djeci, nećemo dozvoliti urušavanje BiH - kazao je iz Koordinacije boračkih udruženja Tuzlanskog kantona Fahrudin Hasanović.


Mišljenja je da odluke Ustavnog suda BiH moraju poštovati te su poručili da podržavaju rad stranih sudaca koji će, smatraju, donositi pravednije i nepristrasnije odluke.
 

Hasanović ističe da je pitanje stranih sudaca u Ustavnom sudu BiH riješeno Dejtonskim sporazumom te da BiH još nije na tom nivou da samostalno odlučuje po slovu zakona i pravde zbog čega su strane sudije upravo tu da odluče šta je ispravno, a ne u interesu nekog od naroda.


- Naravno da nije u redu da bilo ko upravlja nama. Međutim, ako se mi ne možemo dogovoriti, onda neko mora biti revizor - kaže Hasanović.


Predsjednik Saveza demobiliziranih boraca Tuzlanskog kantona Muzijet Kahrimanović pozvao je visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka i Ustavni sud BiH da koriste svoja ovlaštenja te da sve akte usmjerene prema rušenju države odmah sankcioniraju.

 

 
 
(FENA/ad)
 
 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 61

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još