na kruzeru Diamond Princess

Makedonac zaražen koranavirusom, hitno hospitaliziran

Hronika13.02.20, 16:52h

Makedonac zaražen koranavirusom, hitno hospitaliziran
Veleposlanstvo Sjeverne Makedonije u Tokiju je u komunikaciji s makedonskim državljanom kojemu je utvrđena infekcija koronavirusa, kao i s ostalom dvojicom koji se još nalaze na brodu u Jokohami

 

 


Ministarstvo zdravlja Sjeverne Makedonije priopćilo je da je jedan Makedonac, koji se nalazi na kruzeru Diamond Princess, zaražen koronavirusom.


 Makedonski državljanin je sada hospitaliziran u zdravstvenoj ustanovi u Japanu, dodaje se u priopćenju.


Veleposlanstvo Sjeverne Makedonije u Tokiju je u komunikaciji s makedonskim državljanom kojemu je utvrđena infekcija koronavirusa, kao i s ostalom dvojicom koji se još nalaze na brodu u Jokohami i koji izjavljuju da su dobro i da nemaju simptome povezane s prisustvom koronavirusa.


Ministarstvo zdravlja Japana provodi testove za prisustvo koronavirusa kod osoba koje se nalaze na brodu u karanteni, a prednost imaju osobe sa simptomima koji ukazuju na prisustvo virusa, osobe preko 75 godina starosti, kao i osobe s kroničnim oboljenjima.

 
Mediji navode kako je potvrđeno da je do sada na kruzeru, na kojem je više od 3.500 putnika i članova posade, koronavirusom zaraženo 218 osoba.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!