Općinsko vijeće prihvatilo Nacrt Odluke, slijedi javna rasprava

Arapi u Kantonu Sarajevo grade novo naselje za 525 stanovnika: 80 kuća, četiri zgrade, tereni za rekreaciju...

Biznis Klub12.02.20, 20:16h

Arapi u Kantonu Sarajevo grade novo naselje za 525 stanovnika: 80 kuća, četiri zgrade, tereni za rekreaciju...
U planu su dvije parcele za potrebe sporta i rekreacije, te bit će izgrađena i saobraćajna, komunalna i energetska infrastruktura

 



U Vogošći bi uskoro moglo biti izgrađeno naselje sa više od 80 objekata u kojem je predviđeno da će stanovati 525 stanovnika, piše BiznisInfo.

 

Općinsko vijeće Vogošće prihvatilo je na posljednjoj sjednici Nacrt Odluke o usvajanju i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana “Gradina 2”, kojim je predviđena izgradnja ovog naselja.

 

Ovi dokumenti proći će fazu javne rasprave prije nego što budu usvojeni u konačnoj formi.  

 

gradina-2-naselje-arapi-vogosca

 

Nacrtom Regulacionog plana „Gradina 2“ na lokalitetu Gradina koji se nalazi južno od naselja Svrake, planira se izgradnja 80 individualnih stambenih objekata, odnosno kuća spratnosti P+1.

 

Uz to, planirana su 4 objekta kolektivnog stanovanja spratnosti P+2, te jedan objekat društvene infrastrukture spratnosti P+2.

 

U planu su dvije parcele za potrebe sporta i rekreacije, te bit će izgrađena i saobraćajna, komunalna i energetska infrastruktura.

 

Ukupan broj stanovnika ovo naselja, kako je predviđeno, iznosit će iznositi 525.

 

Investitor je kompanija „Emar Al Bosnia“ d.o.o. Sarajevo. Kako saznaje portal Biznisinfo, osnivači ove kompanije su Ali Salem Saeed Mubarak Alrashdi i Mukhtar Qasem Abbadi Mohamed, obojica iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

(BiznisInfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još