na sjednici nadzornog odbora

Ante Rezić imenovan za v.d. direktora Aluminija

Hronika11.02.20, 13:25h

Ante Rezić imenovan za v.d. direktora Aluminija
Podsjećamo, proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja 2019. nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova

 

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar dužnosti je razriješen dosadašnji direktor (jedini član Uprave) Dražen Pandža, dok je za vršitelja dužnosti direktora Društva na period od tri mjeseca imenovan Ante Rezić iz Mostara.

 

Ante Rezić rođen je 1956. godine u Mostaru. Nakon osnovne i srednje škole, 1975. godine odlazi na Studij elektrotehnike u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1979. godine, a doktorirao 1995. godine. Od 1979. do 1996. godine radi u Elektrotehničkom institutu u Zagrebu, gdje se bavim znanstveno- istraživačkim radom.

 

Godine 1996. dolazi u Aluminij d.d. Mostar gdje je i sada, a od te godine također je i vanjski suradnik na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike.

 

Ante Rezić radnik je s bogatim iskustvom u Aluminiju d.d. Mostar i to na funkcijama od glavnog tehnologa za elektro-uređaje, predstavnika Uprave za sustave upravljanja pa do direktora Sektora energetike, informatike i sustava upravljanja, priopćeno je iz Aluminija.

 

Podsjećamo, proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja 2019. nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova.

 

Početkom rujna od nekadašnjih 900 zaposlenika njih 600 dobilo je otpremnine i rješenja o prestanku radnog odnosa, a do kraja 2019. godine rješenja su dobili i preostali radnici.

 

Skupština dioničkog društva Aluminij d.d. Mostar trebala bi 21. veljače odlučivati o ponudi izraelsko- kineskog konzorcija M. T. Abraham Group S.A o zakupu dijela imovine društva Aluminij d.d. Mostar.

 

Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 posto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 posto dionica.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!