savjet za vrhunski užitak

Seks koji ćete pamtiti: Uz malu pomoć 'žirafa' poze priuštite mu felacio koji nikad neće zaboraviti...

DEPO PLUS10.02.20, 09:07h

Seks koji ćete pamtiti: Uz malu pomoć 'žirafa' poze priuštite mu felacio koji nikad neće zaboraviti...
Ugodno je primati takav seks, ali može biti i jednako ugodno pružiti ga partneru jer to uključuje vrlo erotičnu igru dominacije i podčinjenosti


Ugodno je primati takav seks, ali može biti i jednako ugodno pružiti ga partneru jer to uključuje vrlo erotičnu igru dominacije i podčinjenosti. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da felacio bude još uzbudljiviji i ugodniji za oba partnera


Felacio, felacija pušenje, oralni seks....kako god to zvali svima je jasno zašto muškarci uživaju u tome. Toplina i vlaga usne šupljine na glaviću penisa koji je prepun živaca u kombinaciji s vizualnim i zvučnim efektima samog čina mogu pružiti neopisiv užitak.

 

Ugodno je primati takav seks, ali može biti i jednako ugodno pružiti ga partneru jer to uključuje vrlo erotičnu igru dominacije i podčinjenosti. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da felacio bude još uzbudljiviji i ugodniji za oba partnera.


Kombinirajte različite tehnike


- Felacio obično podrazumijeva kombinaciju lizanja, sisanja, ljubljenja, dubokog uvlačenja u grlo i rad ruku - kaže seksologinja Jessica O'Reilly, autorica video tečaja Drive Him Wild With Pleasure.

 

- Svatko ima svoj ukus tako da nije toliko stvar u usavršavanju neke posebne tehnike koliko u tome da otvoreno pitate partnera što voli - kaže dr. O'Reilly. Najlakše bi bilo, ako ste dovoljno slobodni, da direktno pitate partnera što želi, no češće je to igra otkrivanja i istraživanja tako da isprobavate razne tehnike i zatim promatrate partnerovu reakciju. Na primjer, pritisnite jezikom vrh penisa ili prijeđite duž frenuluma. Po partnerovoj reakciji ćete shvatiti sviđa li mu se blagi pritisak u tom području. Ako je odgovor pozitivan, stavite cijeli glavić u usta...ili, ako je partneru draže, usredotočite se više na cijelu dužinu penisa nego na sam vrh.


Duboko grlo


- Predrasuda je da morate biti sposobni što dublje uvući penis u usta želite li pružiti zadovoljstvo partneru. To jednostavno nije točno - kaže dr. O'Reilly.

 

- Ako ste nervozni oko toga, bojite se da biste se mogli ugušiti, ne uživate u tome ili vam je neugodno, to je ono što će utjecati na partnerov užitak. Ako želite pokušati uvući u usta vrh i tijelo penisa, ali pritom i dalje brinete hoće li to izazvati 'grcanje', idite polako i stanite čim osjetite da se javlja refleks gušenja ili povraćanja.


Kad se čeljust umori...


Felacio se ne svodi samo na ono što možete učiniti ustima. Pokreti ruku donose različite stupnjeve pritiska i različite osjećaje koji će samo povećati užitak koji vaš partner već osjeća. Osim toga, dobra ideja je da se više usredotočite na rad ruku ako vam uvlačenje u usta baš nije jača strana.

 

- Korištenje ruku za masažu i dodirivanje tijela penisa dok istodobno jezikom i usnicama dodirujete njegov vrh može dovesti do jednakog stupnja užitka kao i samo uvlačenje penisa u usta. To je i dobar način da promijenite tehniku kad vam se usta ili čeljust umore od usisavanja...jednostavno dlanom obuhvatite penis i pomičite ruku gore dolje, dok drugom rukom možete nježno obuhvatiti partnerove testise - savjetuje dr. O'Reilly.

 


Poigrajte se s partnerovim testisima


Razumljivo je da ćete uglavnom biti usredotočeni na penis, ali nemojte zaboraviti na ostale erogene zone u blizini.

 

- Testisi su nevjerojatno bogati živcima. Pokušajte ih ustima usisavati ili ih dlanovima nježno masirati - kažu stručnjaci. Osim toga, možete lizati ili prstom nježno masirati perineum, područje između testisa i anusa. No, s obzirom na to da dodirivanje tog područja ne pruža svima užitak, najbolje je da pitate partnera prije nego što se u to upustite. Pritisnete li palcem to područje ili rubom jezika, možete stimulirati prostatu, a ona se često naziva muškom G točkom zbog intenziteta osjećaja koje pruža stimulacija te zone.

 

Također, možete stimulirati partnerov anus prstom ili jezikom, predlaže dr. O'Reilly. Neki ljudi postaju nervozni pri samoj pomisli da se netko 'igra' s njihovim anusom pa direktno pitajte partnera želi li to, prije nego što započnete obrađivati taj dio tijela. Pristane li on, jezikom kružite oko otvora anusa.

 


Eksperimentirajte s novim pozama


Orlani seks možete pružiti partneru na razne načine, a ne samo klečeći na koljenima pred njim ili dok on leži na krevetu. Partner može ležati, ali s nogama podignutim u zrak ili može ležati na trbuhu s blago podignutim kukovima i nogama dok mu vi prilazite odostraga i pružate felacio iz tog položaja. Dr. O'Reilly preporučuje takozvanu 'žirafa' pozu, u kojoj vi ležite na leđima, a glava vam visi preko ruba kreveta dok partner stoji (kleči) iznad vas, odnosno tako da je vaša glava između njegovih nogu.

 

Za istodobno postizanje užitka, isprobajte klasičnu pozu 69 ili bočni 69, kod kojeg oboje ležite na boku samo su vam glave okrenute u suprotnim smjerovima: partnerova glava je tamo gdje su vaše noge i obratno.


Ispljunite ili progutajte: izbor je na vama


Predrasuda je da su kukavice oni koji ispljunu spermu.

 

- Nema nikakvog pritiska ni obaveze da bi se ona morala progutati ako netko to ne želi učiniti. Možda ne volite okus sperme, a možda smatrate da je uzbudljivije da partner svrši i izbaci sjeme negdje drugdje po vašem tijelu. Koji god bio razlog zašto ne želite progutati spermu, dovoljan je da to ne učinite. U tom slučaju imate nekoliko opcija. Možete reći partneru gdje želite da svrši (na primjer 'želim da mi svršiš na grudima' ili 'želim vidjeti kako svršavaš u moju ruku'). Možete primiti spermu u usta i zatim je ispljunuti u ručnik ili možete zamoliti partnera da stavi kondom - objašnjava dr. O'Reilly.

 

- Ako, pak, želite progutati spermu, postoji nekoliko načina da partneru dodatno povećate užitak. Primite penis duboko u grlo i, dok partner svršava, gledajte ga zavodljivo u oči. Ili, kad vam partner kaže da je blizu, prihvatite u usta samo vrh penisa tako da lakše možete kontrolirati koliko ćete progutati - kaže dr. O'Reilly.


Ne zanemarujte svoj užitak


Zadovoljstvo oba partnera je dobitna kombinacija kad je riječ o seksu. Dok vi partneru pružate felacio, zatražite od njega da i on vas uzbudi: primjerice, da vam govori proste stvari ili da opisuje što točno osjeća ili u igru uključite vibrator koji sami slobodnom rukom možete položiti na svoj klitoris ili staviti u vaginu tako da oboje istodobno postignete vrhunac.

 

I za kraj, najvažnije pravilo kad je riječ o felaciu: pružite ga samo kad to zaista želite i kad vaš partner to želi. Partner koji vas prisiljava ili u vama izaziva osjećaj da to morate učiniti, sigurno nije prava osoba za vas. Postoji niz drugih seksualnih aktivnosti koje vam oboma mogu pružiti užitak.

 

(Zivim.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!