FOTO/ Bivši muž pjevačice Anabele Atijas u posjeti BiH

Nakon dvije godine Andrej Atijas vidio sina: 'Dijete je vaspitano i kulturno. Kao med je... Sa Jasminom nemam kontakt'

Showbizz04.02.20, 19:50h

Nakon dvije godine Andrej Atijas vidio sina: 'Dijete je vaspitano i kulturno. Kao med je... Sa Jasminom nemam kontakt'
Nisam ga vidio dvije godine dok je trajao taj proces. Izgrlili smo se, izljubili smo se, kaže Atijas

 

 

Poslije dvije godine, bivši muž pjevačice Anabele Atijas vidio je sina Leona kojeg, prema tvrdnjama dječakove majke Jasmine Skender, godinama nije želio da vidi.

 

Kako pišu beogradski mediji, Atijas se sa djetetom vidio u Bosni, s obzirom na to da dijete sa majkom živi u Zenici.

 

"Dobio sam pristup svom sinu, putem socijalne službe, da ga viđam. Tražio sam posljednje dvije godine preko suda. Sudska odluka mi je donijela pravo na viđanje djeteta, jer mi je bilo osporeno. Rekao sam da sve ide zakonski, da neću da ide na silu, ni preko medija... Nisam se oglašavao povodom toga jer sam čekao sudsku presudu. Čim sam dobio presudu, dobio sam poziv od socijalnog, sad imam pravo da viđam dijete svake druge nedjelje, što i namjeravam, da ga viđam što više", počeo je priču Atijas.

 

jasmina-skender

Jasmina Skender

 

"Nisam ga vidio dvije godine dok je trajao taj proces. Izgrlili smo se, izljubili smo se... On je bio presretan, odbrojavao je dana kada ćemo da se vidimo. U kontaktu sam sa njegovom babom i dedom, oni su ga i doveli, kao i Jasminina sestra. Ljudi su stvarno bili maksimalno korektni za sve, ispoštovano sa obje strane. On je odrastao sa njima, oni su divni ljudi! Nemam nikakvu zamjerku. Dijete je vaspitano i kulturno. Kao med je, dobrica je... Obojica smo bili nevozni, u smislu iščekivanja, a i on je, kako mi je rekao, odbrojavao dane kada ćemo da se vidimo", ispričao je Andrej.

 

Anabelin bivši suprug je isplanirao naredni period u kome će više vremena, koliko mu socijalna služba dozvoljava, biti sa svojim sinom.

 

"Bili smo nekih dva sata zajedno, sve vrijeme smo se držali za ruke, on me je čak molio da napravimo jednu sliku, da ima pored kreveta. Odmah smo otišli do prvog fotografa, napravili par sličica, uokvirili ih obojica, svaki da ima po jednu. Obećao sam mu da ćemo sada da se čujemo i viđamo puno češće. Baš sam danas htio da ga zovem preko video poziva, pošto su u Bosni poslije mjesec dana ponovo krenuli u školu. Dogovorili smo se da idemo na skijanje, skijamo on, Blankica i ja", rekao je Andrej za Telegraf.rs.

 

"On je bio stidljiv, rekao je: "Tata, ja se stidim". Pitao je tetku, dan prije, kako da me zove, da li smije da me zove tata. Ona mu je rekla: "Naravno da smiješ, to je tvoj otac". Stvarno su bili korektni Jasminini roditelji i sestra. Bez socijalnog je proteklo sve, čuo sam se sa njenim ocem, dogovorili smo se da se nađemo u Zenici u jednom tržnom centru. Proteklo je toplo...", rekao je Andrej.

 

Kako se Jasmina od početka decembra nije oglašavala na društvenim mrežama, na kojima je inače aktivna, evo šta je Andrej rekao za majku njegovog djeteta.

 

"To morate nju da pitate, ne mogu ja da komentarišem u njeno ime. Imam kontakt sa sinom, meni je to bitno! Sa njom nemam kontakt i nisam ga ni imao", zaključio je Atijas.

 

Podsjetimo, Jasmina kaže da je bila u 6. mjesecu trudnoće kada ju je Andrej ostavio, a za sve je okrivila njegovu sada bivšu ženu - Anabelu Atijas.

 

anabela-andrej-atijas

 

(Telegraf.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!