Padaju temperature

U BiH oblačno, do kraja dana kiša, susnježica i snijeg

Hronika04.02.20, 07:54h

U BiH oblačno, do kraja dana kiša, susnježica i snijeg
Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, prije podne jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverozapadni

 

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme.

 

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac 2 stepena, Jajce 5, Ivan-sedlo, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 6, Banja Luka, Prijedor, Zenica 7, Bijeljina, Livno, Srebrenica, Trebinje 8, Doboj, Drvar, Široki Brijeg 9, Bugojno, Gradačac, Mostar, Sarajevo 10, Neum 13 i Bihać 16 stepeni.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i opada.

 

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme. Poslijepodne s kišom u nižim područjima, a u višim sa susnježico i snijegom. Krajem dana ili u večernjim satima snijeg i susnježica su mogući i u nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne.

 

Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, prije podne jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16 stepeni. Tokom poslijepodneva pad temperature zraka.

 

U Sarajevu pretežno oblačno. Poslijepodne se očekuje kiša. U višim dijelovima grada susnježica i snijeg. Krajam dana ili u večernjim satima snijeg je moguć i u nižim dijelovima grada. Dnevna temperatura oko 12 stepeni. Pada temperature prema kraju dana, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!