Zbog nezadovoljavajuće ocjene rada

Vlada TK smijenila direktora Uprave policije: Dževad Korman kaže da će zaštitu tražiti pravnim putem

Front31.01.20, 16:47h

Vlada TK smijenila direktora Uprave policije: Dževad Korman kaže da će zaštitu tražiti pravnim putem
Ministar unutrašnjih poslova odbacio je tvrdnje da je Kormanova smjena politička

 

Dževad Korman, direktor Uprave policije MUP-a TK smijenjen je sa pozicije. Odluku o smjeni donijela je Vlada TK i to zbog nezadovoljavajuće ocjene njegovog rada u proteklom periodu, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova ovog kantona Sulejman Brkić.

 

"Obzirom da je odluka o ocjeni bila konačna ministar unutrašnjih poslova je pokrenuo smjenu direktora Uprave policije i u skladu sa članom 46., članom 47. je propisano da se pribavi saglasnost Nezavisnog odbora, pribavljena je saglasnost NO, tako da je odluka o smjeni konačna", potvrdio je Sulejman Brkić, ministar unutrašnjih poslova TK.

 

Ministar unutrašnjih poslova odbacio je tvrdnje da je Kormanova smjena politička. S druge strane, Korman kaže da će pravnim putem tražiti zaštitu, navodeći da se u slučaj uključio i Ured visokog predstavnika te da nakon smjene više nema smisla izlaziti u javnost.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!