Demokratska fronta uzvraća Helezu

Bujrum, otvorimo karte do kraja! Šta Vas toliko iritira da dobijate osip od samog spominjanja imena Željka Komšića!?

Front31.01.20, 11:44h

Bujrum, otvorimo karte do kraja! Šta Vas toliko iritira da dobijate osip od samog spominjanja imena Željka Komšića!?
Znamo da su napadi krenuli istog časa kada je Komšić najavio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva, jer vam je Komšić poremetio špil karata kako ste ih vi poredali pa onda i ne čudi da Zukan kaže kako bi i Čović uradio isto kao i Komšić, u čemu tu ima Komšićeve zasluge!? Zukane, ne bi, to dobro znaš i ti i tvoji istomišljenici - poručuje se u saopštenju DF-a

 


Poslije jutrošnjeg nastupa Zukana Heleza na televiziji N1 i salvi napada i nipodaštavanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, do sada neviđenog neukusa i primitivizma i to od čovjeka koji je sinonim za sve osim za pristojnost i ljevičara – moramo reći glasno i jasno: Dosta više, otvorite karte do kraja i recite šta Vas to toliko iritira da dobijate osip od samog spominjanja imena Željka Komšića!? - navodi se u reagiranju Demokratske fronte.


Ovo ne pitamo Heleza, koji dnevne „političke“ probleme rješava kafanskim tučama, već je pitanje upućeno do koliko jučer, partiji s kojom smo dijelili iste ideale. Naravno, u međuvremenu, u dnevno političkoj praksi, podijelili smo se na uhljebe koji od kraja rata do danas uživaju u komforu lažne opozicije i dijeljenja lekcija, a bez imalo odgovornosti i Komšića i „komšiće“ u Demokratskoj fronti koji, žrtvujući i nestanak sa političke scene, jašu na ideji i idealima Bosne i Hercegovine koja će biti u NATO savezu i koja će svim građanima ove zemlje omogućiti da u izbornom procesu budu ravnopravni, da ih ne vraćaju u torove i rovove iskopane davno, a nacionalisti i ovi kvazi ljevičari ih svako malo obnavljaju.


Znamo da su napadi krenuli istog časa kada je Komšić najavio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva, jer vam je Komšić poremetio špil karata kako ste ih vi poredali pa onda i ne čudi da Zukan kaže kako bi i Čović uradio isto kao i Komšić, u čemu tu ima Komšićeve zasluge!? Zukane, ne bi, to dobro znaš i ti i tvoji istomišljenici, i zato, ako ništa: Odmaknite prste i završavajte svoje sitne šićardžijske interese sa svojim novim političko mafijaškim saveznicima, a nas pustite da radimo u interesu isključivo države Bosne i Hercegovine, što vama, izgleda, ne odgovara.


Nemamo praksu da često citiramo člana Predsjedništva Milorada Dodika, ali ovaj put ne možemo, a da ne spomenemo da je baš on za Nikšića rekao da je njegov osnovni zadatak da koči sve započete pozitivne procese u Bosni i Hercegovini. „Naš motiv je bio da je bolje da se imenuje Nermin Nikšić iz SDP-a koji će tamo u točkove ubacivati razne klipove nego da imamo Šarovića koji je servilan SDA i sadašnjoj obavještajnoj strukturi“, rekao je Dodik kada je Nikšić SNSD-ovim glasovima izabran u Zajedničku komisiju Parlamenta BiH za kontrolu rada OSA-e. Pošto kupili, po to i prodali!


I na kraju opet pitanje: Zašto to radite? Zašto, ako znate, a znate, koja su ovlaštenja člana Predsjedništva? Zašto ako znate, a znate, koji su politički gabariti Demokratske fronte? Zašto to radite, a zašto ste u „talovima ispod stola“ sa svima za koje javno kažete da nećete u koaliciju s njima?


Zato što ovdje prestaje pojedinačni i grupni, mafijaški interes i počinje ono što zovemo interes države Bosne i Hercegovine. Tu se razlikujemo. Mi ćemo i dalje svoje, nadajući se da će vaše namjere pročitati i građani ove zemlje. Ukoliko drugačije misle, građanima će biti opet onako kako sami izaberu. Pa, bujrum! - zaključuje se u reagiranju DF-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 69

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još