Izdvojeno skoro dva miliona maraka

Završena rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad: Otvorena dva nova krila, ali i laboratorija!

Hronika30.01.20, 11:05h

Završena rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad: Otvorena dva nova krila, ali i laboratorija!
Potrudit ćemo se da već od 1. marta krenemo sa djelatnostima u punom kapacitetu, prvo parcijalno, pa onda u potpunosti da se sve pusti u funkciju, kazao je Kulić

 

Završena je rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad koju je u finansirala Općina Stari Grad Sarajevo, te su građanima te općine osigurani uslovi za pružanje zdravstvenih usluga.

 

Za rekonstrukciju je izdvojeno skoro dva miliona maraka, a uskoro će početi useljavanje odjeljenja i njihov postepeni rad, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću i informacione sisteme Općine Stari Grad.

 

Povodom završetka radova, Dom zdravlja obišao je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić u pratnji direktora JU Domovi zdravlja KS Mehmeda Kulića i direktorice DZ Stari Grad Amele Brčkalija.

 

- Dom zdravlja Stari Grad je završen i drago mi je što će, pored boljih uslova koje će sada imati korisnici i osoblje, pružati i proširene usluge. Naši građani više neće morati ići u druge ustanove zbog nalaza nego će sve moći završiti ovdje - izjavio je nakon obilaska Hadžibajrić.

 

Kulić smatra da je otvaranje renoviranog Doma zdravlja Stari Grad od velikog značaja za stanovnike općine Stari Grad, kao i druge pacijente.

 

-Potrudit ćemo se da već od 1. marta krenemo sa djelatnostima u punom kapacitetu, prvo parcijalno, pa onda u potpunosti da se sve pusti u funkciju. Ne možemo zaboraviti da smo dobili dva potpuno nova 'krila', gdje imamo prostora za nove djelatnosti poput novih logopeda, što prije nije bilo razvijeno. Imat ćemo proširenje i stomatološke i radiološke djelatnosti, što je ozbiljan pomak u zdravstvenoj skrbi stanovnika općine Stari Grad - kazao je Kulić.

 

Direktorica objekta Amela Brčkalija potvrdila je da će laboratorija u Domu zdravlja Stari Grad od sada raditi biohemiju i krvne analize koje su pacijenti ranije radili u Domu zdravlja Centar (Vrazova).

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!