komentirao i obraćanje juska i izjave devića

Nakon svega, Edin Forto: Ostane gorčina, sva ta politika ostavi teret na ljudima koji se u svojim kućama pitaju...

Front29.01.20, 20:13h

Nakon svega, Edin Forto: Ostane gorčina, sva ta politika ostavi teret na ljudima koji se u svojim kućama pitaju...
Konstataciju Mirze Čelika da nije bilo kriminalnih radnji u javnim preduzećima kada je u pitanju SDA, Forto je ocijenio netačnom

 

Još uvijek premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto je za N1, nakon završene sjednice Skupštine KS i izglasavanja nepovjerenja njegovoj Vladi, govorio o atmosferi sa Skupštine, dosadašnjem radu, budućim koracima, očekivanjima od nove vlade. Komentarisao je izjave Mahira Devića, emotivno izlaganje Ismira Juske, prelazak Damira Arnauta u Našu stranku i druge političke aktuelnosti sa kantonalnog nivoa.

 

"Danas je bio dan gdje smo kao Vlada, kao grupa, htjeli da pošaljemo jednu konstruktivnu poruku. Mislim da ljudi u cijeloj BiH dug period gledaju prepucavanja i prepirke politike. Ostane jedna gorčina, sva ta politika ostavi teret na ljudima koji ostanu u svojim kućama i pitaju se šta se dešava. Mi smo htjeli da pošaljemo poruku nade da se može dobro raditi bez obzira na ideološke razlike. Tražili smo od nove vlade da nastave dobre projekte."

 

Konstataciju Mirze Čelika da nije bilo kriminalnih radnji u javnim preduzećima kada je u pitanju SDA, Forto je ocijenio netačnom:

 

"To bi bilo posebno interesantno revizorskim kućama koje smo uveli u firme. Stručnjaci su ušli i kopali da vide kako firme rade, u ovom trenutku su u Domu zdravlja. Ono što smo mi znali, a što su oni našli je u potpunoj suprotnosti sa izjavom Čelika. U ZOI '84 kazali su da ne mogu doći do podataka do te mjere da su mislili da im sakrivena birokatija skriva dokumentaciju. Reći da su dobro radili, a imati firmu ZOI '84 u kojoj gdje god pogledate namirišete kriminal i vidite ga.."

 

"Sigurno je bilo kriminalnih radnji", dodao je.

 

Ostatak komentara premijera Forte pronađite OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još