No make-up look

Zašto Alicia Keys uopšte ne nosi šminku? 'Ne želim se više prekrivati! Ni lice ni dušu, a ni svoje misli'

ŽENA iN28.01.20, 13:05h

Zašto Alicia Keys uopšte ne nosi šminku? 'Ne želim se više prekrivati! Ni lice ni dušu, a ni svoje misli'
Dobitnica 16 Grammy nagrada i jedna od najviše fotografiranih osoba na svijetu, slavna Alicia, ne nosi make-up. Ima lijepu kožu i naprosto je odustala od šminkanja. Formule za njegu lica njezini su glavni rituali

Da, ima lijepi ten, ali sama činjenica da nema potrebu ili naviku svako jutro pokriti svoje lice šminkom ili se srediti za neko snimanje, čini je posebnom jer Alicia  Keys naprosto ne mari za to.

 

Iako je industrija kozmetike jedan od najvećih svjetskih biznisa, slavna je pjevačica još 2016. godine izjavila kako kreće na #nomakeupjourney. I pri tome ostala.


Odlučila je isprobati kako je to živjeti bez da se od jutra do mraka brine o tome kako joj puder izgleda tokom dana, je li joj se razmazala maskara ili rumenilo naprosto nestalo. U 2017. je izjavila kako nije rob šminkanja i nije rob ne-šminkanja. Jednostavno sam to izabrala, rekla je Alicia.

 

- Ne želim se više prekrivati. Niti lice niti dušu, niti svoje misli, svoje snove, borbe, emocionalni rast. Ništa - izjavila je.

 

Te iste godine objavila je album "Here", na kojemu je u pjesmu "Girl Can't Be Herself" ubacila riječi:

 

- Ujutro čim se probudim, što ako ne želim na sebe staviti sav taj make-up, ko kaže da moram sve to prekriti, možda sav taj Maybelline prekriva moje samopoštovanje.

 

Naravno da su mišljenja bila podijeljena te su je njeini fanovi često napadali u vezi te teme. No, Alicia im je više puta naglašavala da je to njen izbor i da se tako dobro osjeća. Činjenica je da joj je to uštedjelo na vremenu.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!