povodom analize stanja na kcus-u

Mašić: Odlažu sjednicu s jednim ciljem, a to je da se nikada ne održi

Front28.01.20, 12:43h

Mašić: Odlažu sjednicu s jednim ciljem, a to je da se nikada ne održi
"Mjesec dana nakon toga, 20. januara dobijamo informaciju da se šest ili sedam dana prije otkazuje sjednica jer federalni ministar zdravstva nije u stanju da pokupi relevantne ifnormacije od kantonalnih ministarstava, za prvu tačku dnevnog reda"

 

Danas je u Sarajevu održana konferencija za medije povodom odgađanja tematske sjednice Parlamenta FBiH o stanju u zdravstvu sa prijedlogom mjera i stanju na Kliničkom centru Univerzitita u Sarajevu. Medijima se obratio Damir Mašić, predsjednik Kluba zastupnika SDP.

 

"Trebala je biti sjednica sa posebnim osvrtom na odlazak stručnog kadra i uslove liječenja pacijenata. To je naš zahtjev protokolisan 21. novembra sa adekvatnim brojem potpisa da bi ta sjednica bila zakazana. Predsjedavajući zakazuje sjednicu 19. decembra, mjesec dana nakon traženja čime je duplo prekršio rok koji je zadan poslovnikom", kazao je Damir Mašić.

 

"On je 19. decembra zakazao sjednicu za 28. januar što znači da je to dva i po mjeseca u odnosu na zahtjev koji je predat. Uradio je nešto što nije smio, pored našeg zahtjeva je dodao jednu tačku 'Stanje u oblasti zdravstva'".

 

Mašić je kazao da je mjesec dana nakon toga stigla informacija da se sjednica otkazuje.

 

"Mjesec dana nakon toga, 20. januara dobijamo informaciju da se šest ili sedam dana prije otkazuje sjednica jer federalni ministar zdravstva nije u stanju da pokupi relevantne ifnormacije od kantonalnih ministarstava, za prvu tačku dnevnog reda".

 

"U skladu sa članom 98. naša poslanička prava su ugrožena jer mi preko dva i po mjeseca čekamo sjednicu koja još uvijek nije održana iz proceduralnih razloga, a samo s jednim ciljem to je očigledno, a to je da se ova sjednica nikad ne održi".

 

Mašić je još istakao da je na sjednici trebalo biti riječi o raznim problemima.

 

"Htjeli smo da razgovaramo o puno stvari na sjednici, jako puno problema je u Kliničkom centru".

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još