pala odluka

Toplane Sarajevo umanjuju januarski račun za grijanje

Hronika28.01.20, 10:46h

Toplane Sarajevo umanjuju januarski račun za grijanje
Odluka je donesena zbog činjenice da su vremenske prilike u oktobru 2019. godine bile povoljne, te da je u tom mjesecu bila umanjena isporuka toplotne energije

 

Nakon završetka poslovne godine, urađenih analiza i konsolidacije poslovanja, Uprava KJKP Toplane Sarajevo donijela je odluku o umanjenju januarskog računa korisnicima za 10 posto, saopćeno je danas iz KJKP Toplane-Sarajevo. 

 

Odluka je donesena zbog činjenice da su vremenske prilike u oktobru 2019. godine bile povoljne, te da je u tom mjesecu bila umanjena isporuka toplotne energije. Također, donijeta je i Odluka o testiranju pojedinih kotlovnica u periodu februar -  mart sa ciljem osiguravanja grijanja korisnika 24 sata, uz poseban režim, čime bi se obezbijedila i dodatna ušteda u potrošnji plina, kao i smanjenje broja intervencija na popravkama tokom sezone. 

 

Na ovaj način korisnici će grijanje imati 24 sata, sa čim ćemo postojeći sistem učiniti efikasnijim bez obzira na njegovu starost.

 

Novi režim zagrijavanja u periodu od 24 sata u punom obimu će stupiti na snagu 15. oktobra 2020. godine, tj., sa početkom naredne sezone grijanja, saopćeno je iz Toplana Sarajevo. 

 

(NAP; DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!