Trijumf 18-godišnjakinje

Billie Eilish obilježila ovogodišnji Grammy, osvojila čak pet nagrada

Showbizz27.01.20, 10:04h

Billie Eilish obilježila ovogodišnji Grammy, osvojila čak pet nagrada
Dodjela nagrada počela je posvetom košarkaškom velikanu Kobeu Bryantu, koji je ranije toga dana poginuo u padu helikoptera i čiji košarkaški tim Los Angeles Lakers ima sjedište u Staples Centru u kojemu su nagrade Grammy dodijeljene

 

Mlada američka pjevačica Billie Eilish osvojila je najveći broj nagrada na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja u Los Angelesu.

 

 Eilish je ukupno osvojila pet nagrada od kojih Grammyja u četiri glavne kategorije i to za najbolji album, pjesmu, snimku godine i najboljeg novog izvođača.

 

 Time je postala najmlađa pjevačica (18) koja je na jednoj dodjeli osvojila sva četiri najvažnija Grammyja tako da se sinoćnja dodjela smatra povijesnom. 

 

 Njezin brat Finneas, s kojim je snimila album, osvojio je Grammyja za producenta godine u ne-klasičnoj kategoriji.

 

 R&B zvijezda Lizzo osvojila je tri od osam nominacija, a reper Lil Nas X odnio je dva za "Old Town Road".

 

 Dodjela nagrada počela je posvetom košarkaškom velikanu Kobeu Bryantu, koji je ranije toga dana poginuo u padu helikoptera i čiji košarkaški tim Los Angeles Lakers ima sjedište u Staples Centru u kojemu su nagrade Grammy dodijeljene, prenose mediji.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!