jedna od junakinja je i silvana armenulić

Uskoro film i serija Željka Joksimovića o Tomi Zdravkoviću: Evo koji će glumac igrati čuvenog pjevača i boema!

Mediji26.01.20, 12:25h

Uskoro film i serija Željka Joksimovića o Tomi Zdravkoviću: Evo koji će glumac igrati čuvenog pjevača i boema!
– Mjesecima je trajala potraga za glumcem koji bi mogao da igra Tomu

 


Željko Joksimović privodi kraju pripreme za snimanje svog filmskog prvijenca i TV serije „Toma“ o Tomi Zdravkoviću, a velikog boema i pjevača kako saznajemo, igraće hrvatski glumac Goran Bogdan - piše Kurir

 

goran-bogdan

 

Biografska drama planirano je da se snima na proljeće, a prikazaće, između ostalog, tragičan život umjetnika, njegove velike ljubavi, a jedna od junaka je i Silvana Armenulić.

 

silvana armenulic

 

Potraga za pravim

 

– Mjesecima je trajala potraga za glumcem koji bi mogao da igra Tomu. U narednim danima biće objavljeno da je ulogu dobio Goran Bogdan. On može na pravi način da prikaže jednu takvu ličnost kao što je bio Zdravković. Toma je imao teško djetinjstvo, živio je burno kao što je i opisao i u svojim pjesmama – objašnjava sagovornik blizak produkciji.

 

Joksimović i njegovi saradnici još traže ko će igrati Silvanu Armenulić.

 

– Za Silvanu konkuriše nekoliko glumica, a možda na kraju tu ulogu odigra i neka pjevačica. Kasting je i dalje u toku i autori su na mukama. Željko jedva čeka da krene snimanje filma, na kome je radio gotovo godinu i po dana. On sam se neće oprobati kao glumac – zaključuje sagovornik.

 

joksimovic

 

Najviše novca, čak 45 miliona dinara, na konkursu Filmskog centra Srbije dobio je film „Toma“, a nastao je po scenariju Nikole Pejakovića. Producenti ovog ostvarenja su „Kobra film“ i „Minakord“.

 

Podrška Tomine žene

 

Jedan od najvećih boema ženio se nekoliko puta, a smirio se kraj supruge Gordane, koja je u izjavama za medije isticala da je ponosna što su Željko Joksimović i njegov menadžer Bane Obradović odlučili da snime film o njenom suprugu.

 

– To će biti izvanredan projekat. Ja neću da glumim, ali ću svakako da pomognem u vezi s anegdotama. Reditelju ću da ustupim Tomina odijela koja je nosio, a ako budu želeli, scene mogu da se snime i u našoj kući – rekla je Gordana.

 

Bard narodne muzike Toma Zdravković imao je dvije velike neuzvraćene ljubavi kojima je napisao nezaboravne pjesme. Pjesmu „Danka“ posvetio je voditeljici Danki Novović, a „Ljiljanu“ glumici Ljilji Blagojević.

 

Željko Joksimović, paralelno sa filmom „Toma“, priprema još jedan film. Kantautor će raditi muziku za dramu „Srpski Mančester“, koju režira Petar Ristovski. U filmu o Leskovcu glavne uloge tumače Sloboda Mićalović, Viktor Savić i Andrija Kuzmanović. Muzičar, kao što smo pisali, pokreće tri TV kablovska kanala – K1, TV Dr i Kazbuka.

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još