Junaci Line Červara

Kakva drama u Stockholmu: Hrvatska nakon četiri produžetka pobijedila Norvešku i izborila finale Eura!

Sport24.01.20, 20:17h

Kakva drama u Stockholmu: Hrvatska nakon četiri produžetka pobijedila Norvešku i izborila finale Eura!
U drugom polufinalu večeras od 20:30 sastaju se Španija i Slovenija

 

Rukometna reprezentacija Hrvatske prvi je finalist Evropskog prvenstva. Izabranici Line Červara u dramatičnom polufinalnom meču u Štokholmu nakon produžetaka pobijedili su Norvešku rezultatom  29:28.

 

Hrvatska je postigla prvi gol na meču, a strijelac je bio Marino Marić, a na poluvremenu Hrvatska je imala vodstvo od 12:10. 

 

Hrvatska je golom otvorila i drugo poluvrijeme, Karačić je bio strijelac (13:10). 

 

U 52. minuti rezultat na semaforu bio je izjednačen  (21:21). Norveška je do vodstva došla u 54. minuti (22:21), ali su Hrvati uspjeli preokrenuti i u 57. minuti stići do vodstva (23:22). Norvežani su pogodili za 23:23, a Hrvatska je imala napad za finale, međutim "Kauboji" nisu realizirali svoj napad i otišlo se u produžetke. 

 

U prvih pet minuta prvog produžetka obje reprezentacije postigle su po gol pa je rezultat glasio 24:24. U nastavku su Hrvati postigli prvi gol, no ponovo su Norveženi preokrenuli i stigli do vodstva od 26:25. Domagoj Duvnjak spasio je Hrvatsku golom iz sedmerca u posljednjoj sekundi za 26:26 i nove produžetke. 

 

Norveška je prva dala gol u novom produžetku, ali su Hrvati brzo uzvratili i serijom 2:0 stigli do vodstva, no u posljednjem napadu primili su gol za 28:28.

 

Za konačnih 28:29 zabio je odlični Musa.

 

U drugom polufinalu večeras od 20:30 sastaju se Španija i Slovenija.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još