'Nama je Srbija mala, to nije tajna'

Miroslav Mišković stiže u Sarajevo, investicija od 180 miliona KM: 'Imamo fantastičnu lokaciju za tržni centar'

Biznis Klub24.01.20, 09:48h

Miroslav Mišković stiže u Sarajevo, investicija od 180 miliona KM: 'Imamo fantastičnu lokaciju za tržni centar'
Govoreći o investicijama u regionu Mišković je rekao da Delta „ne odlazi tamo gdje nije dobrodošla“

 

- Nama je Srbija mala, to nije tajna. Mi posebno insistiramo na razvoju u regionu i evo već u februaru nadam se da ćemo boraviti u Sarajevu, gdje imamo jednu fantastičnu lokaciju na kojoj će početi izgradnja šoping mola u vrijednosti od oko 90 miliona eura – rekao je Miroslav Mišković, predsjednik Delta Holdinga na predstavljanju godišnjih rezultata kompanije.

 

Govoreći o investicijama u regionu, Mišković je rekao da Delta „ne dolazi tamo gdje nije dobrodošla“.

 

– Za sada smo svuda dobrodošli – kaže on i dodaje da je Delta Holding najspremnija kompanija i da za 2020. godinu očekuje da bude rekordna.

 

Na konferenciji za medije govorilo se o planovima kompanije, između ostalog o izgradnji poslovne zgrade Delta Holdinga, zatim Delta Planeta u Nišu (otvaranje u 2021. godini), otvaranje hotela Indigo u Beogradu, kao i izgradnji hladnjače u Zaječaru i novog distributivnog centra za voće i povrće u Staroj Pazovi u okviru Delta agrara.

 

Predstavnici svih dijelova kompanije posebno su naznačili da je u budžet Republike Srbije prošle godine uplaćeno 11,44 milijarde dinara, što je 12 posto više nego u 2018. godini, prenio je beogradski portal BIZLife.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još