Uhapšen muškarac

Kako je u Sarajevu tri sedmice kasnije pronađen ukradeni automobil

Hronika23.01.20, 17:59h

Kako je u Sarajevu tri sedmice kasnije pronađen ukradeni automobil
Kako je saopćeno iz policije, jučer u 19,00 sati u ulici Kurta Schorka, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Pete Policijske uprave uhapsili su osobu inicijala A.B., rođen 1996. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH

 

Sarajevska policija pronašla je jučer na području Općine Novi Grad ranije ukradeno vozilo, a potom uhapsila muškarca inicijala A.B. rođenog 1996. godine zbog sumnje da je ukrao automobil.

 

Kako je saopćeno iz policije, jučer u 19,00 sati u ulici Kurta Schorka, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Pete Policijske uprave uhapsili su osobu inicijala A.B., rođen 1996. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa).

 

Iz policije su naveli da je A.B. dana 03.01.2020. godine sa parking prostora u ulici Džemala Bijedića, općina Novi Grad Sarajevo, izvršio krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila marke Peugeot 207”. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koje koristi A.B. na području općine Novi Grad Sarajevo.

 

Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz izvršenja krivičnih djela. U neposrednoj blizini kuće, pronađeno je predmetno vozilo “Peugeot 207”, koje je nakon potrebnih uviđajnih radnji, vraćeno vlasniku. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uhapšeni muškarac je predat u prostorije Jednice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, saopćeno je.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!