za period od 1. januara do 31. marta

Skupština KS jednoglasno donijela Odluku o privremenom finansiranju potreba KS

Front23.01.20, 10:42h

Skupština KS jednoglasno donijela Odluku o privremenom finansiranju potreba KS
Privremeno finansiranje potreba KS, za koje se sredstva osiguravaju u budžetu, vršit će se srazmjerno sredstvima utrošenim u istom periodu prošle godine

 

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su jednogasno donijeli su Odluku o privremenom finansiranju potreba KS za period od 1. januara do 31. marta.

 

Jednoglasno je donesena Odluka o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja do 31. marta.

 

Zastupnici su također jednoglasno dali saglasnost na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove Služba za zapošljavanje KS.

 

Privremeno finansiranje potreba KS, za koje se sredstva osiguravaju u budžetu, vršit će se srazmjerno sredstvima utrošenim u istom periodu prošle godine, a najviše do tromjesečnog prosjeka za prethodnu fiskalnu godinu. U tom periodu finansiraju se isti programi, a korisnici ne smiju povećavati broj zaposlenih.

 

Sve donesene odluke stupaju na snagu danom donošenja.

 

 Ali, budžet Kantona Sarajevo mora se donijeti najkasnije do 31. marta ove godine. U suprotnom, neće se izvršavati rashodi u bilo koje svrhe osim otplate duga.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!