OPREZNO

Strašno: Zbog menstrualne čašice majci troje djece morali amputirati stopala! Razvila je toksični šok...

Lifestyle22.01.20, 19:25h

Strašno: Zbog menstrualne čašice majci troje djece morali amputirati stopala! Razvila je toksični šok...
Osjetila je blage bolove u trbuhu koji su postajali sve jači, do te mjere da je morala otići na hitnu

 

Sandrine Graneau (36) iz Francuske doživjela je sindrom toksičnog šoka nakon korištenja menstrualne čašice koja je uzrokovala infekciju bubrega, jetre i pluća i provela je tri tjedna na intenzivnoj, prenosi Daily Mail.

 

Inače medicinska sestra rekla je da nigdje na pakiranju čašice nije pisalo koliko dugo može ostati u tijelu i koliko često ju treba oprati. Nije sigurna koliko točno, ali kaže da čašicu nije izvadila nekoliko sati - sve dok se nije počela osjećati jako loše. Razvila je toksični šok, a onda i sepsu nakon što je bakterija zlatni stafilokok, koja se prirodno nalazi u vagini, ušla u krvotok.

 

Osjetila je blage bolove u trbuhu koji su postajali sve jači, do te mjere da je morala otići na hitnu. "Infekcija je zahvatila moje bubrege, pluća i jetru." Nakon toga napala je ruke i noge s kojih su liječnici morali amputirati stopala i prste kako bi se infekcija prestala širiti po tijelu.

 

Sada, devet mjeseci kasnije, Sandrine uči hodati s protezama.

 

Ostavljanje tampona ili menstrualnih čašica predugo u tijelu stvara bakterije koje mogu dovesti do stanja koje je doživjela Sandrine - sepse. Simptomi su visoka temperatura, glavobolja, bol tijela, visoki tlak, proljev i mučnina, a dolaze naglo i postaju sve intenzivniji.

 

Menstrualne čašice trenutno su jako popularne, a napravljene su od silikona. Koriste se više puta, a potrebno ih je izvaditi, oprati i vratit natrag u rodnicu - svakih sat do dva.

 

(Vecernji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!