branio se šutnjom

Banjalučki doktor Darko Golić u pritvoru zbog obljube nemoćne osobe

Hronika22.01.20, 16:34h

Banjalučki doktor Darko Golić u pritvoru zbog obljube nemoćne osobe
Osumnjičeni je navedeno krivično djelo počinio u banjalučkoj bolnici, 19. januara ove godine, na štetu tridesetšestogodišnjaka

 

Doktoru iz Banje Luke Darku Goliću (1960.) danas je određen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljube nad nemoćnom osobom, potvrđeno je iz Osnovnog suda Banja Luka.

 

Pritvor mu može trajati najduže do 19. februara 2020. godine u 12.10 sati.

 

Osumnjičeni je navedeno krivično djelo počinio u banjalučkoj bolnici, 19. januara ove godine, na štetu tridesetšestogodišnjaka.

 

Iz Okružnog tužilaštva Banja Luka su zatražili pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

 

Golićev advokat Jevto Janković rekao je ranije da njegov branjenik nije počinio djelo za koje se tereti i da se na saslušanju branio šutnjom.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!