Rad Skupštine KS se vratio u pravne okvire'

Postignut dogovor između 'četvorke' i 'trojke' u Sarajevu: Evo šta su potpisali!

Front20.01.20, 15:04h

Postignut dogovor između 'četvorke' i 'trojke' u Sarajevu: Evo šta su potpisali!
Drago mi je da smo se vratili u pravne okvire i da smo našli korisno rješenje. U četvrtak će biti zakazane dvije sjednice, da će se usvojiti privremeno finansiranje i neće biti problema u životu građana, rekla je Kristić

 

Predstavnici klubova stranaka/ samostalnih zastupnika koji participiraju u Skupštini KS u cilju stvaranja pretpostavki normalizacije rada Skupštine KS, imajući na umu odredbe Poslovnika o radu Skupštine KS, te stav Visokog predstavnika u BiH, iskazan u mišljenju 15. januara, postigli su sporazum - rečeno je danas nakon sastanka.

 

- Možemo iskazati zadovoljstvo što je riješeno na ovaj način i nadam se da nikada više nećemo dolaziti u ovu poziciju - kazao je u obraćanju medijima samostalni zastupnik Damir Marjanović, javlja N1.

 

Predsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić je rekla da je zadovoljna jer se rad Skupštine vratio u pravne okvire:

 

- Drago mi je da smo se vratili u pravne okvire i da smo našli korisno rješenje. U četvrtak će biti zakazane dvije sjednice, da će se usvojiti privremeno finansiranje i neće biti problema u životu građana.

 

Pogledajte šta su danas potpisali klubovi stranaka:

 

sporazum-ks

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još