video/ u trajanju do 10. februara

Izložba fotografija 'MESS through the lens' Nikole Blagojevića u Zvonu

Kultura20.01.20, 14:43h

Izložba fotografija 'MESS through the lens' Nikole Blagojevića u Zvonu
Posljednjih šest godina Nikola Blagojević angažovan je kao jedan od dva oficijelna fotografa Internacionalnog teatarskog festivala MESS

 

Izložba fotografija pod nazivom "MESS through the lens" autora Nikole Blagojevića bit će otvorena večeras u sarajevskom Udruženju za afirmaciju kulture i umjetnosti "Zvono".

 

Posljednjih šest godina Nikola Blagojević angažovan je kao jedan od dva oficijelna fotografa Internacionalnog teatarskog festivala MESS i ta postavka presjek je njegovog angažmana u službi dokumentovanja teatarskih predstava izvedenih na jednom od najznačajnijih istočnoevropskih pozorišnih festivala.

 

Blagojević je kazao da posjetitelji do 10. februara u Galeriji Zvono mogu pogledati 27 fotografija sa 27 predstava koje su nastale u prethodnih šest godina u toku festivala MESS.

 

 

Govoreći o značaju teatarske fotografije, Blagojević je istakao da ona služi i kao dokument, jer mnoga pozorišta nemaju praksu da snimaju predstave koje se igraju te da fotografija ostane kao jedino svjedočanstvo da se predstava ikada i desila.

 

Naglasio je da ga je u teatarskoj fotografiji najviše privuklo, osim profesionalnih glumaca kao modela, i idealno svjetlo, boje i pokreti.

 

- Moj zadatak je da budem strpljiv, da čekam pravi moment i da ga zabilježim - zaključio je Blagojević.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!