Premašilo sve granice

Protesti zbog enormnog zagađenja zraka: Građani danas ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo

Hronika20.01.20, 09:46h

Protesti zbog enormnog zagađenja zraka: Građani danas ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo
Prošle sedmice na konferenciji za novinare Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo rekao je da je situacija sa zrakom kritična u još nekim gradovima u Federaciji i regiji, te da su specifični vremenski uvjete, "ali da to nije izgovor da se ne obrati"

 

Grupa građana na Facebooku najavila je za danas protest, od 12 do 13 sati ispred zgrade Kantona Sarajevo zbog enormnog zagađenja zraka posljendjih dana. Sve je organizirano na Facebooku a između ostalog, građani su pozvani da dođu s maskama na ove proteste. 

 

- Iz odgovornosti prema djeci koja su našim nemarom primorana udisati otrovne čestice, okupljeni u neformalnu grupu pozivamo sve građane, domaće i međunarodne nevladine organizacije kojima je u fokusu briga o dobrobiti djece, ekološka udruženja i sve ostale zainteresirane da mirnim protestnim okupljanjem zajednički izrazimo zabrinutost i nezadovoljstvo dosadašnjim pristupom ovom problemu - navode na Facebooku.

 

Prošle sedmice na konferenciji za novinare Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo rekao je da je situacija sa zrakom kritična u još nekim gradovima u Federaciji i regiji, te da su specifični vremenski uvjete, "ali da to nije izgovor da se ne obrati". 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!