Diskriminacija umjesto diskriminacije

Gadite nam se! Bibo, glavu gore! Napad na 'čudićke' i 'prlićke' smatra se dnom društva, a ismijavanje Bibije Kerla 'satirom'!

Front16.01.20, 10:27h

Gadite nam se! Bibo, glavu gore! Napad na 'čudićke' i 'prlićke' smatra se dnom društva, a ismijavanje Bibije Kerla 'satirom'!
Bibija Kerla je za sve vas prije svega čovjek i to čovjek koji će pomoći svakome bez da to servira na press konferencijama i najvećom na svijetu je čini to što bi svakom od vas koji ste pisali najgadnije komentare opet pomogla ako bi vam to ikada zatrebalo - poručuju iz Demokratske fronte

 

Povodom uvreda i diskriminarujućih 'šala' koje se u medijima i javnosti iznose na račun zastupnice u Skupštini KS Bibije Kerla, Demokratska fronta uputila je reagiranje koje prenosimo u cijelosti:

 

Dežurni zaštitnici prava žena, borci protiv rodno zasnovane diskriminacije već duže vrijeme šute na užasne, nepristojne, bezobzirne i prizemne 'šale', a ustvari uvrede na račun zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, Bibije Kerla.


Apsurdno, ali istinito, isti ti u borbi protiv diskriminacije vrše diskriminaciju nad onima koji se ne uklapaju u općeprihvaćen okvir žene današnjeg vremena. Da su uvrede upućene prema bilo kojoj ženi iz Naše Stranke ili SDP-a, dežurni zaštitnici spremni su sve kapacitete uložiti u zaštitu 'jake i moderne žene' i svaki udarac okarakterisati kao udarac na prava svih žena. I neka su, ali onda treba da se tako zaštiti svaka žena i osudi svaka diskriminacija.


Nije ovo samo problem Bibije Kerle, ovo je problem društva u kojem sa jedne strane imate stvarnu i neupitnu diskriminaciju prema ženi, a sa druge strane licemjernu zaštitu samo pojedinih žena koje se uklapaju u kalup emancipovane žene po volji raznoraznih feminističkih organizacija.


Tako se napad na 'čudićke' i 'prlićke' smatra dnom društva, ali se ismijavanje izgleda žene koja je spremna izaći na proteste sa borcima, nositi im hranu, nositi tene, a ne štikle, nositi farmerice, košulju, duksericu smatra 'satirom', kako to kažu čak i pojedini novinari, i to smatraju opravdanim jer je tobože u službi zabave i smijeha.


Gospodo 'šišići' i ostali borci za emancipaciju žena, nije smiješno i vrlo je neprimjereno i nisko 'šaliti' se na račun bilo čijeg fizičkog izgleda. Ne samo da nije smiješno već je bezobrazno, gadno, neukusno i odvratno. Svaka vaša zaštita jedne žene pada u vodu kada šutite na napade druge. Vaša 'borba' je licemjerna, dvolična i selektivna.


Bibija Kerla je za sve vas prije svega čovjek i to čovjek koji će pomoći svakome bez da to servira na press konferencijama i najvećom na svijetu je čini to što bi svakom od vas koji ste pisali najgadnije komentare opet pomogla ako bi vam to ikada zatrebalo. A to što je čovjek čini je većom i emancipovanijom ženom nego što vi, selektivni zaštitnici i humoristi, možete i zamisliti.


Iskreno, gadite nam se i vi i vaša borba! Bibo, glavu gore! Idemo dalje! - ističe se u saopštenju Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAČL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još