Danijela Kristić na hitnoj pres-konferenciji

Ustavno sam izabrana za predsjedavajuću Skupštine KS, potvrdio je i OHR! Sutra imamo dvije sjednice...

Front15.01.20, 15:50h

Ustavno sam izabrana za predsjedavajuću Skupštine KS, potvrdio je i OHR! Sutra imamo dvije sjednice...
Obje učesnice ove pres-konferencije su pozvale članove kantonalne skupštine na vraćanje u pravne procedure i prisustvo na sutrašnjim najavljenim sjednicama

 

Danijela Kristić izjavila je na hitnoj pres-konferenciji da je Ured visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu dao tumačenje iz kojeg proizilazi da je njeno imenovanje na poziciju predsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo ustavno.

 

Kristić je za sutra najavila dvije sjednice Skupštine Kantona, prvu na kojoj se treba izjašnjavati o odluci o privremenom finansiranju Kantona, a drugu, ranije najavljenu, na kojoj treba potvrditi imenovanje Mirze Čelika (SDA) za člana rukovodstva Skupštine i zakazati datum kad se Skupština treba izjašnjavati o povjerenju Vladi Kantona.

 

Na pres-konferenciji se obratila i ministrica pravde i uprave Lejla Brčić i kazala da je tumačenje OHR-a pokazalo da se "mi nismo borili za fotelje" već za poštivanje procedura.

 

Obje učesnice ove pres-konferencije su pozvale članove kantonalne skupštine na vraćanje u pravne procedure i prisustvo na sutrašnjim najavljenim sjednicama.

 

Najavile su i da će ubrzo po ovoj pres-konferenciji biti održan sastanak kojem bi trebalo da prisustvuju čelnici zastupničkih klubova koji participiraju u kantonalnoj skupštini.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još