trenutno na snazi epizoda 'uzbuna'

Disati se ne može i ne smije, Vlada KS najavljuje nova rješenja protiv zagađenja zraka - hoće li uspjeti?

Front14.01.20, 16:45h

Disati se ne može i ne smije, Vlada KS najavljuje nova rješenja protiv zagađenja zraka - hoće li uspjeti?
Na sjednici će se analizirati koliko su poštovane interventne mjere, usvojene za pojedine nivoe zagađenosti, te iznaći nova rješenja koja će umanjiti štetu visoke emisije štetnih materija u zrak

 


Povodom višednevnog visokog zagađenja zraka na području Kantona Sarajevo za petak je zakazana nova vanredna sjednica Vlade KS. 

 

Na sjednici će se analizirati koliko su poštovane interventne mjere, usvojene za pojedine nivoe zagađenosti, te iznaći nova rješenja koja će umanjiti štetu visoke emisije štetnih materija u zrak.

 

U iščekivanju usvajanja Budžeta KS, premijer poručuje da smo svi korisnici zraka, te je siguran da će u saradnji sa federalnim i lokalnim nivoima vlasti i privrednim subjektima, naći rješenja koja će građani prepoznati kao konkretnu brigu.

 

Napominjemo da je na snazi epizoda Uzbuna, te molimo građane da poštuju preporuke za ovo stanje - navodi se u saopćenju Vlade KS. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još