SLAVNI AKADEMIK ŠOKIRAO SENADA HADŽIFEJZOVIĆA

Abdulah Sidran: Dayton je podvala, naši političari su to prihvatili, zato ja njih ne prihvatam!

Front12.01.20, 14:07h

Abdulah Sidran: Dayton je podvala, naši političari su to prihvatili, zato ja njih ne prihvatam!
Ovo je politička rulja-đubraluk, ovdje ni čistačica više nije sigurna hoće li ostati na radnom mjestu kad se promijeni vlast, poručuje slavni pisac Abdulah Sidran govoreći o užasu koji političke stranke sprovode nad svojim građanima

 

Političarima podvaljena laž o konstitutivnim narodima. To je rasistička ideja. Sve su to gluposti, Boga mi mog! Bojim se da je neko na zapadu projektovao budućnost Bosne.


Ovo je posljedica njihovih grešaka. Smrt strančarenju, sloboda narodu. Šestorka je nemoćna stvar. Treba ponuditi zakon kojim bi se ograničilo pravo izbornog pobjednika da mijenja sve kadrove.

 

Ni čistačica nije sigurna hoće li ostati na radnom mjestu, poručuje Abdulah Sidran.

 

 

Opozicione stranke trebaju prestati igrati ulogu opozicije. Ne bore se za cjelovitu vlast, već samo za dio kolača. Onaj ko je postavio Novalića, postavit će i nekog drugog. Fale mi tri sobe da okačim sve svoje nagrade. Želio sam da umrem u Italiji, izjalovilo se to. Godine i starost me prikivaju da ostanem ovdje. Ne daju mi penziju koju zaslužujem, ponižavaju me. Nema mjesta za mene među zaslužnim građanima. Strašna nepravda.

 

Ono što je kultura bačeno je u blato, a na njeno mjesto došla je subkultura.


Bolji je izbor Milanović, nego Kolinda. On nakon izbora može korigovati retoriku, a Kolindina retorika se ni macolom ne može korigovati.

 

(Face TV/DEPO Portal)

 

Pogledajte bonus video... DEPO TV!

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 71

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još