NAKON DESET DANA BLOKADE

Autobusi od jutros ponovo na ulicama, radnici 'Zenicatransa' nastavljaju štrajk glađu: Nova firma prevozi putnike

Biznis Klub10.01.20, 10:07h

Autobusi od jutros ponovo na ulicama, radnici 'Zenicatransa' nastavljaju štrajk glađu: Nova firma prevozi putnike
Iz Sindikata najavljuju da blokada Autobuske stanice ostaje sve do sjednice GV, nakon čega će donijeti odluku o daljnjim koracima

 

 

 

Nakon deset dana pauze od jutros je ponovo uspostavljen javni prijevoz u Gradu Zenica, ali radnici JKP Zenicatrans-prevoz putnika nastavljaju štrajk glađu i blokadu Autobuske stanice u tom gradu.


Dvadesetak radnika, kako ističu, odlučni su da nastave štrajk glađu u holu stanice, mada usluge javnog prijevoza, po jučerašnjoj odluci Gradskog vijeća, od danas vrše privatna preduzeća Babić Biss-tours iz Zenice i Prevoz putnika Zavidovići, ali ni autobusi tih prijevoznika zbog blokade ne mogu ući na perone zeničke stanice.  


- Najavljena sjednica Gradskog vijeća, koja bi se trebala održati 16. januara, daje nam nadu da bi se napokon mogla riješiti ova situacija u Zenicatransu. Međutim, mi ćemo sve do te sjednice ostati u ovom obliku organizovanja - kazao je za Fenu Hazrudin Bilić, predstavnik štrajkača glađu.


On poziva sve gradske vijećnike da im najdalje do sutra u 16 sati objasne na koji način misle pomoći radnicima i njihovom preduzeću.


-Da nam objasne koje stavove zastupaju i u kojem pravcu vide rješenje za nas, odnosno koje će zastupati na sjednici Gradnog vijeća. Ne znamo da li će to značiti i prekid štrajka glađu, jer sve zavisi šta nam kažu i kako će se ponašati na sjednici. Ako budemo zadovoljni prezentiranim rješenjem, onda je stvar nas kakao ćemo odlučiti - navodi Bilić.


Iz Sindikata najavljuju da blokada Autobuske stanice ostaje sve do sjednice GV, nakon čega će donijeti odluku o daljnjim koracima.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!